Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
ČAKOVEC

Otvoren novoobnovljeni Odjel pedijatrije

Foto: Međimurska županija
Okončana je faza radova vrijedna 4,33 milijuna kuna u Županijskoj bolnici

U Županijskoj bolnici Čakovec otvoren je obnovljeni i rekonstruirani Odjel pedijatrije. Okončana je faza radova vrijedna 4,33 milijuna kuna, uređene su suvremeno opremljene i funkcionalne ambulante, nove sobe za pacijente s više sanitarnih čvorova, nova rasvjeta i grijanje. Proširen je prostor dnevne bolnice te su uređeni čekaonica i prostorije za zaposlenike.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović zahvalio je Međimurskoj županiji, nazvavši preuređeni odjel najljepšim darom bolnici za njezin stoti rođendan. Posljednjih godina obnovljeni su odjeli neonatologije te rađaonica, prostori dječje i abdominalne kirurgije, obnovljena je stara interna koja je pretvorena u moderni bolnički kompleks sa Centralnom dnevnom bolnicom i najmodernijim Odjelom fizikalne terapije, a uz to je rekonstruiran prilaz ustanovi, rekao je župan Matija Posavec.

– Paralelno ulažemo i u sve ostale zdravstvene ustanove kojima je Međimurska županija osnivač. Nakon obnove Odjela pedijatrije, naš razvojni ciklus obuhvatit će i obnovu Odjela neurologije, nabavu nove radiološke i ostale opreme, a u planu nam je i pokretanje centra za palijativnu skrb, dogradnja bolničke zgrade za transfuzijsku medicinu i drugo – dodao je.