Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
nastavak obnove secesijskog niza Europske avenije gdje se trenutno ulaže oko 60 milijuna kuna

Otvoren novouređeni Sakuntala park u centru Grada

1/4
Obnovljen je prostor od oko 6100 četvornih metara i uključujući elektrotehničke instalacije i vodoopskrbu, kao i rekonstrukcija 15 parkirališnih mjesta, izgradnja vrtnog paviljona, a postavljena je i nova javna rasvjeta s 18 stupova i led rasvjetom

Točno pet mjeseci prošlo je od početka radova na osječkom Sakuntala parku koji je na Dan grada Osijeka svečano otvoren. Radovi vrijedni oko četiri milijuna kuna okončani su nedavno, a financirani su većim dijelom iz sredstava fondova Europske unije.

Riječ je o projektu S.O.S. - turistička ruta Secesija Osijek – Subotica, koji je Osijek zajedno s gradom Suboticom prijavio u okviru INTEREG - IPA projekta programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija, a bavi se valorizacijom secesijske kulturne baštine i promocijom zajedničke kulturno-turističke ponude Osijeka i Subotice.

Plutajuća jelka Na vodenici Jelka visoka 18 metara plutat će Dravom u Osijeku

Obnovljen je prostor od oko 6100 četvornih metara i uključujući elektrotehničke instalacije i vodoopskrbu, kao i rekonstrukcija 15 parkirališnih mjesta, izgradnja vrtnog paviljona, a postavljena je i nova javna rasvjeta s 18 stupova i led rasvjetom.

Otvorenje su pjesmom uveličali članovi Hrvatskog pjevačkog društva Lipa nakon kojeg su gradonačelnik Ivan Vrkić, župan Ivan Anušić i građani Osijeka šetnjom po parku obilježili otvorenje parka u središtu grada.

Obnova Sakuntala parka nastavak je obnove secesijskog niza Europske avenije gdje se trenutno ulaže oko 60 milijuna kuna. Samo desetak milijuna kuna uloženo je u uređenje pročelja secesijskih zgrada na Europskoj aveniji.

Polaganje vijenaca za poginule u Domovinskom ratu Prvo obilježavanje Dana obrane grada Osijeka "Taj dan poginulo je 28 branitelja i četiri civila"