Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Za dokumentaciju, radove i opremanje utrošeno 1,025.000 kuna

Otvorena obnovljena zgrada hitne medicine u Kaštel Starom

1/10
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Nakon obilaska obnovljenog prostora, župan Boban zadovoljno je poručio da su građani Kaštela dobili pravi mali zdravstveni centar

Obnovljenu zgradu ispostave hitne medicine u Kaštel Starom otvorili su u petak župan Blaženko Boban i ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr. Leo Luetić. Za projektnu dokumentaciju, građevinske radove i opremanje utrošeno je 1,025.000 kuna.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji potpisani ugovori Nabavit će se 16 vatrogasnih vozila vrijednih 37 milijuna kuna

Boban je nakon obilaska obnovljenog prostora zadovoljno poručio da su građani Kaštela dobili pravi mali zdravstveni centar. Zahvalio se kaštelanskom gradonačelniku Denisu Ivanoviću i njegovim suradnicama što su tijekom radova na ovoj zgradi ustupili gradski prostor za neometano funkcioniranje hitne medicinske pomoći i što tijekom ljetne sezone sufinanciraju dodatni sanitetski tim.

– Ovo je jedna od najvećih županijskih ispostava HMP-a, što je i logično jer su Kaštela, s više od 40 tisuća stanovnika, drugi grad po veličini u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zahvaljujem dr. Leu Luetiću što je na najbolji način iskoristio sredstva Županije te je gotovo u potpunosti obnovio vozni park ZHMP-a, jer sada imaju, prema njegovim riječima, sanitetska vozila stara u prosjeku manje od dvije godine. Za obnovu i opremanje ove zgrade izdvojili smo nešto više od milijun kuna, a prethodno za obnovu ispostave Doma zdravlja u Kaštelima dva milijuna kuna. Na koncu, mogu samo poželjeti da djelatnici ispostave Kaštela nastave predano i odgovorno raditi svoj posao, onako kao što su to činili dosad – rekao je župan Boban.