Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
U Splitsko-dalmatinskoj županiji potpisani ugovori

Nabavit će se 16 vatrogasnih vozila vrijednih 37 milijuna kuna

1/4
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Ugovore su u zgradi Županije potpisali gradonačelnici 14 jedinica lokalne samouprave, 16 DVD-ova te predstavnici financijskih leasing kuća i Vatrogasne zajednice

Čak 14 gradova i općina na području Splitsko-dalmatinske županije dobit će ukupno 16 novih vatrogasnih vozila. Ugovore, vrijedne više od 37 milijuna kuna, u zgradi Županije potpisali su gradonačelnici 14 jedinica lokalne samouprave, 16 DVD-ova te predstavnici financijskih leasing kuća i Vatrogasne zajednice.

Ministrica Vesna Bedeković sa županom Blaženkom Bobanom Demografske mjere koje provodi Županija u skladu su s državnim

Primjer sinergije

– Ovaj današnji primjer sinergijskog djelovanja lokalne i regionalne samouprave sa središnjom vlasti i financijskim kućama pokazatelj je kojim nam je putem ići ako želimo dostići najbolje standarde uvježbanosti i opremljenosti ne samo vatrogasaca nego i svih naših žurnih službi – kazao je Boban naglasivši da je ova Vlada učinila više na opremanju vatrogasaca, koji su naši heroji, nego sve prethodne.

– Iskrena zahvala ide ponajprije svim gradonačelnicima i načelnicama koji su prepoznali i prihvatili inicijativu Županije za nabavu vozila. Time smo pokazali kojim nam je putem ići, koliko nam znači i kako možemo sačuvati ovaj, kako često kažem, „najlipši dio zemaljske balote“, jer bez izvrsno opremljenih vatrogasaca, nema ni uspješne turističke sezone koja počiva na sigurnosti destinacije – rekao je Boban.

Dražen Glavina, glavni županijski vatrogasni zapovjednik istaknuo je izvrsnu suradnju sa  Splitsko-dalmatinskom županijom, uz čiju pomoć su unaprijedili tehniku i potrebnu opremu za sve vatrogasce na području županije.

Potpisan rekordan ugovor o sufinanciranju vodovodne i kanlizacijske infrastrukture Za vodovod i kanalizaciju u Trogiru i Kaštelima više od milijardu kuna, od toga 803 milijuna stižu iz EU

Potpredsjednik Vlade RH, ministar unutarnjih poslova, dr. sc. Davor Božinović je zahvalio županu i svim predstavnicima lokalne samouprave, što su zdušno poduprli ovakav način opremanja naših hrabrih vatrogasaca, koji se u svakoj normalnoj zajednici doživljava s najdubljim respektom i poštovanjem koje oni i zaslužuju. Zahvalio se županu, gradonačelnicima, načelnicima i predsjedniku VZ RH, Anti Sanaderu na njegovu doprinosu u izradi novog zakona o vatrogastvu, zahvaljujući kojemu ćemo već od 1. siječnja 2020. godine, imati ustrojen Središnji državni ured RH za vatrogastvo. Ministar Božinović, podsjetio je na 2017. godinu koju je označio kao alarm i putokaz ovoj Vladi što i kako treba napraviti za podizanje i bolje opremanje vatrogasne zajednice, civilne zaštite i ostalih žurnih službi.

– Za razliku od ranijih godina, u prilici smo povlačiti sredstva fondova EU, što i činimo – kazao je Božinović, navodeći primjer skore nabave 94 vozila ukupne vrijednosti nešto više od 30 milijuna eura.

svečana sjednica Boban: Splitsko-dalmatinska županija najbolja je po povlačenju novca iz EU

Potpisnici ugovora

Ugovor su potpisali gradonačelnici Kaštela, Denis Ivanović, Makarske, Jure Brkan, Hvara, Rikardo Novak, Omiša, Ivo Tomasović, Visa, Ivo Radica, Supetra, Ivana Marković, Komiže, Tonka Ivičević, zamjenica gradonačelnika Grada Trogira, Ruža Kovačević Bilić. Ugovore su potpisali i načelnici općina: Dugi Rat, Jerko Roglić, Podgora, Ante Miličić, Jelsa, Nikša Peronja, Okrug, Ivica Radić Bagi, Sućuraj, Ivan Slavić i predstavnik općine Baška Voda. Uz njih su potpisivanju nazočili i čelnici 16 DVD-ova: Baška Voda, Dugi Rat, Hvar, Jelsa, Kaštela, Kaštel Gomilica, Komiža, Makarska, Mladost Kaštela, Okruk, Omiš, Podgora, Sućuraj, Supetar, Trogir i Vis.