Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Ministrica Vesna Bedeković sa županom Blaženkom Bobanom

Demografske mjere koje provodi Županija u skladu su s državnim

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Ministrica Bedeković i župan Boban usuglasili su se oko demografskih mjera, a ministrica je govorila i o novostima iz područja socijalne skrbi

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković u Splitu se sastala sa županom Blaženkom Bobanom te ravnateljima i predstojnicima ustanova iz njezinog resora s područja županije. Sa županom Bobanom nazočila je otvaranju područnog ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Splitu, a posjetila je i splitski Centar za socijalnu skrb i Dječji dom Maestral.

župan oduševljen sportašima 'Od vas učimo radost življenja, vedrinu i optimizam koji širite oko sebe'

– Ministrici sam prezentirao mjere koje provodimo na području naše županije kao što je projekt “Tu je tvoj dom”, zatim financiranje i sufinanciranje produženog boravka djece što je sada prihvatilo i ministarstvo, kao i niz drugih aktivnosti koje provodimo. Čuli smo od ministrice o mjerama koje se provode na razini cijele RH, a na nama je da one budu implementirane u županijske mjere kao i one lokalnih zajednica kao konačni paket demografskih mjera za sve građane na onom području na kojem žive – rekao je Boban.

Započinje EDIT CodeSchool 2019./20. besplatna škola programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce Učenici, javite se, naučit ćete izraditi web-stranice i aplikacije za pametne telefone!

– Ministarstvo kojem sam na čelu odredilo je da je 30. rujna rok za uvođenje fizičko-tehničke zaštite u sve Centre za socijalnu skrb. To je samo jedan od paketa mjera koje ministarstvo uvodi kako bismo sustav socijalne skrbi učinili efikasnijim i sigurnijim. Jedna od bitnih mjera koja će i zakonski biti uređena od 1. siječnja 2020. je status službene osobe koji se dodjeljuje profesionalnim i stručnim radnicima u Centru, a to znači da će se svaki napad na njih tretirati kao kazneno djelo. Sa županom sam razgovarala i o županijskim demografskim mjerama, a one su kompatibilne s onima koje provodimo na nacionalnoj razini – rekla je ministrica Bedeković.