Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 50 pregleda
Uređen i suvremeno opremljen prostor

Otvorena učionica za islamski vjeronauk u Splitu

mekteb Split
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Na otvorenju je naglašena izvrsna suradnju s gradom Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom te je imam Vahid efendija Hodžić gradonačelniku Baldasaru i županu Ževrnji predao zahvalnice

Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar nazočili su otvaranju mekteba za učenike islamske vjeroispovijesti u Splitu.

Okupljene je pozdravio splitski imam Vahid efendija Hodžić naglašavajući važnost ovog događaja za Islamsku vjersku zajednicu u Splitu i šire. Efendija je zahvalio svima koji su pomogli urediti i opremiti ovaj prostor koji će po njegovim riječima služiti ne samo za mektepsku nastavu nego i za dodatne sate hrvatskog i arapskog jezika, matematike i slično, izvijestili su iz Splitsko -dalmatinske županije.

Odlična suradnja s Gradom i Županijom

On je posebno istaknuo izvrsnu suradnju s gradom Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom te je gradonačelniku Baldasaru i županu Ževrnji predao zahvalnice.

- Podupiremo rad manjinskih vjerskih zajednica u Splitu i Županiji, redovito za blagdane i značajnije datume posjećujemo jedni druge - rekao je župan, ne zaboravljajući i ovom prigodom posebno naglasiti značaj žrtve 1.180 poginulih Bošnjaka u Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj.

O položaju muslimana u RH kao izvrsnom modelu "zajedničkoga života a ne suživota" govorio je biranim riječima predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović, koji je kazao da je pozvan i u Berlin govoriti o "najboljoj praksi odnosa između države i manjinskih vjerskih zajednica, kojoj mi u Hrvatskoj svjedočimo više od stoljeća".

Otvaranju mekteba nazočila je i okupljene pozdravila i saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, predsjednici županijske i gradske zajednice Bošnjaka u Splitu i drugi uvaženi gosti.