Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
AKTUALNOSTI U RADU GRADSKE UPRAVE I GRADONAČELNIKA

Otvorenje EPIcentra Sekvoja u svibnju

Foto: Damir Jukić
Osim uređenja centralne zgrade u krugu Centra, posadit će se još 500 sadnica i urediti atraktivna šetnica.

Kad sam došao na mjesto gradonačelnika, obećao sam da ćemo biti efikasni kako u planiranju tako i u realizaciji, a mišljenja sam da u tome uz veće ili manje neizbježne probleme i uspijevamo – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić pri nedavnom posjetu studija Radio Slatine.

Aglomeracija Slatina – stigla oprema i vozila za održavanje sustava “Napokon počinje jedan od najvećih projekata u povijesti Slatine

Osim o najvećem i najvrednijem projektu na području grada - Aglomeraciji Slatina, u čiju se trogodišnju izvedbu starta od iduće godine, govorio je i o gradnji EPIcentra Sekvoja, koja se bliži kraju. Korona je nešto usporila radove pa se konačno otvorenje planira za svibanj iduće godine. Osim uređenja centralne zgrade u krugu Centra, posadit će se još 500 sadnica i urediti atraktivna šetnica. Na priču o tzv. “zelenoj infrastrukturi” nadovezale su se gradonačelnikove najave skorog preuređenja centralnog slatinskog parka – Parka 136. slatinske brigade, a koje će se provoditi pod motom “Stari-mladi park”.

Zahvaljujući gradskim projektima, u novom su ruhu nakon sveobuhvatnog preuređenja, izdvojio je on, zasjale zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice te Gradske uprave, a rezultirat će to velikim energetskim uštedama. Obnova uskoro očekuje i zgradu Hrvatskog doma, kao i krovište zgrade Zavičajnog muzeja.