Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Velika priznanja

Ovaj grad je među prvih 10 hrvatskih gradova po rastu zaposlenosti

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Za čak 32,25 posto povećan je broj zaposlenih u posljednje četiri godine. Usto, Belišće je i među tri najuređenija grada

Grad Belišće svrstan je među deset najboljih gradova u Hrvatskoj prema rastu zaposlenosti u razdoblju od 2013. do 2017. godine.

Naime, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Belišće je na sedmom mjestu za spomenuto razdoblje, a na devetom mjestu u protekloj godini. Grad Belišće, koji je prema posljednjem popisu stanovništva imao 10.825 stanovnika, 2013. godine imao je 1668 zaposlenih, 2014. godine radile su 1634 osobe, 2015. godine bilo je 1912 zaposlenih, 2016. godine 2010 zaposlenih, a lani njih 2256.

Zadarska županija Općina Poličnik proslavila svoj dan, župan se pohvalio brojkama Prvi put od osnutka županija ima 60.000 zaposlenih

– To predstavlja povećanje broja zaposlenih u posljednje četiri godine za čak 32,25 posto – ponosni su u belišćanskoj upravi.
I drugo je vrijedno priznanje kojim se Grad Belišće može ponositi stiglo posljednjih dana. Jedan je to od gradova koji su ušli u najuži izbor velikog istraživanja Najboljih gradova u Hrvatskoj, u akciji jednog portala.

Gledalo se, naime, koji su najbolji hrvatski gradovi kada je riječ o gospodarstvu, demografiji i obrazovnoj politici, kvaliteti života, održivom gospodarenju otpadom (‘eco city’) te ‘smart city’ konceptu. Temelj izbora su službeni i javno dostupni podaci za razdoblje od 2015. do 2017. godine, dakle "objektivni i mjerljivi pokazatelji".

Svečanost dodjele nagrada održana je u šibenskom Amadria Parku, u sklopu "Dana regionalnog razvoja i EU fondova" koje organizira Ministarstvo regionalog razvoja i EU fondova.

Belišćanska zlatna jesen Zlatna jesen Pekmezijada, kuhanje čobanca, mimohod folkloraša...

U kategoriji ‘eco city’, u kojoj je bilo i Belišće, ocjenjivale su se odgovorne politike gradova u zaštiti okoliša - gospodarenje otpadom, smanjivanje emisije štetnih plinova, prije svega u prometu te korištenje energije iz obnovljivih izvora za javnu rasvjetu i grijanje. Između više desetaka kandidiranih gradova, Belišće je zauzelo visoko treće mjesto, iza Jastrebarskog i Krka.