Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Zlatna jesen

Pekmezijada, kuhanje čobanca, mimohod folkloraša...

Belišćanska zlatna jesen
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
OPG-ovi će promovirati i prodavati domaće autohtone proizvode, a naglasak je na pekmezima i proizvodima od voća i jesenskih plodova

Pekmezijadom u tzv. "Pekmez ulici", 14. rujna u 9 sati započinje Belišćanska zlatna jesen. Trodnevna manifestacija koja promiče kulturu, turizam, poljoprivredu i gospodarstvo, šesta zaredom, ponovno će privući brojne Belišćane i njihove goste, ali i izvođače i izlagače iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH, Mađarske i Makedonije. Organizatori su Grad Belišće i gradska Turistička zajednica.

Dinko Burić Posjet predsjednice Burić: Svima nam u Hrvatskoj trebaju poruke optimizma

– Na pekmezijadi će OPG-ovi promovirati i prodavati razne domaće autohtone proizvode, ali će najveći naglasak biti upravo na proizvodima vezanim za proizvodnju pekmeza i drugih proizvoda od voća i jesenskih plodova – najavljuju u Gradu.

Istu večer, od 19 sati, započet će Dani srpske kulture, gdje će se gosti predstaviti kroz izložbu slikara mačvanskog kraja, prezentaciju tradicionalne srpske kuhinje te predstavom amaterskog kazališta iz Općine Bogatić, a nastavit će se i sljedeća dva dana nastupima kulturno-umjetničkog društva. U subotu, 15. rujna, u 9.30 sati otvorenje je međunarodne likovne kolonije Panon Belišće 2018., dok će u 16 sati započeti Državno natjecanje u kuhanju čobanca pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Zbog specifičnog gastro karaktera i velikog broja natjecatelja, značajno je to za promociju kontinentalnog turizma. Posjetitelji će u nedjelju dopodne razgledati koloniju "Panon", a od 17 sati je mimohod KUD-ova, svečanih zaprega i jahača te smotra folklora od 18 sati na Trgu A. Starčevića. 

stanovi Za mlade I u Belišću će se graditi POS-ovi stanovi bazen Obljetnica izgradnje Replika spomen-ploče za 40 godina gradskih bazena u Belišću