Izbornik
Naslovnica Županije Hrvatska zajednica županija
kvaliteta i izvrsnost

Oznaku HOP dobila su 73 otočna proizvođača

paški sir
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Oznaka 'Hrvatski otočni proizvod', dodjeljuje se godišnje, u vidu plakete i makete, proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je Odluku o dodjeli prava uporabe oznake 'Hrvatski otočni proizvod' za 2017.

Radi se o tradicijskim otočnim proizvodima iznimne kvalitete i izvrsnosti, koji svake godine sve uspješnije pokazuju kako otočani odnosno otočki proizvođači svoje proizvode uspješno oživljavaju i vraćaju im stari zaboravljeni sjaj uz inovativno-kreativna nova uporabna rješenja i promišljen pristup otočnoj izvornosti koju potiče Projekt HOP. Ove godine, oznaku su dobila 73 otočna proizvođača za 141 proizvod i proizvodnu liniju, priopćili su iz Hrvatske zajednice županija.

Oznaka 'Hrvatski otočni proizvod', dodjeljuje se godišnje, u vidu plakete i makete, proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Stručno mišljenje o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne stručne komisije (za hranu, pića, kemijske proizvode, za područje primijenjene umjetnosti i dizajna te nematerijalnu baštinu).