Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
U NOVOM SAZIVU 37 VIJEĆNIKA

P. Ćosić opet na čelu Županijske skupštine

Foto: Brodsko-posavska županija
Predsjednik i potpredsjednik iz vladajuće većine izabrani su jednoglasno, dok je potpredsjednik iz redova oporbe izabran s većinom glasova

Svečanom prisegom na konstituirajućoj sjednici Skupštine Brodsko-posavske županije vijećnici su službeno započeli svoj četverogodišnji mandat nakon izbora. U ovom mandatu, Županijsku skupštinu čini 37 vijećnika, od kojih 19 s liste HDZ-HKS-HSP, 10 s Nezavisne liste Mirka Duspare, pet iz Domovinskog pokreta te tri iz SDP-a.

završena realizacija velikog infrastrukturnog projekta na Savi Nova ulazna EU luka dat će zamah razvoju gospodarstva u Slavoniji

Za predsjednika Skupštine jednoglasno je izabran Pero Ćosić, kao i potpredsjednik Skupštine iz vladajuće većine Berislav Balen, dok je većinom glasova izabran potpredsjednik iz oporbe Mario Pejić. Novoizabrani predsjednik kazao je kako će Skupština poticati razvoj županije, posebice u području gospodarstva i poljoprivrede, što omogućuje i politička stabilnost.

Župan Danijel Marušić istaknuo je kako je Županijska skupština možda i najbitnija kod utvrđivanja i odabira europskih i drugih projekata i da su do sada u tome imali potporu.