Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nova djelatnost Doma zdravlja

Palijativna skrb uvedena je i na širem sisačkom području

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Uz pomoć Sisačko-moslavačke županije kupljeno je vozilo za mobilni palijativni tim koji će obilaziti bolesnike

Mobilni palijativni tim počeo je s radom u sisačkom Domu zdravlja.

– Prvi je ovo tim ovakve vrste, dakle palijativne skrbi na području naše županije u sklopu primarne zdravstvene zaštite, od dva predviđena mrežom javno zdravstvene zaštite – rekla je ravnateljica Doma zdravlja Ankica Grubišić.

Branitelji u Glini Simpozij u Glini Prijedlozi branitelja za ekonomski razvoj županije

Ti će mobilni timovi posjećivati bolesnike u njihovim domovima te, između ostaloga, u suradnji s obiteljskim liječnicima primarne zdravstvene zaštite te ostalim stručnjacima ublažavati fizičke simptome njihove bolesti.

U uređenje i opremanje prostora za palijativnu skrb te kupnju vozila utrošeno je oko 120.000 kuna, od kojih je 105.000 kuna dala Sisačko-moslavačka županija.

– Na području naše županije ima puno starih stanovnika, naša je županija jedna od najstarijih županija po pitanju dobne starosti naših stanovnika, pa stoga imamo puno potreba za ovakvom skrbi.

Palijativna skrb je multidisciplinarna djelatnost u kojoj je, osim liječnika i medicinskog osoblja, potrebno i uključivanje puno drugih dionika jer znamo da u tako teškim situacijama ponekad je najvažnija suradnja s obitelji – rekao je župan Ivo Žinić najavivši kako će se sustav palijativne skrbi proširivati.

Zaželi u Novskoj Novi ugovori u programu "Zaželi" Ovim projektom pomažemo potrebitima, ali i educiramo 40 žena