Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Pripadnici 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Slatine obilježili 29. obljetnicu

Paljenjem svijeća i molitvom prisjetili se stradalih suboraca

Foto: Grad Slatina
Na slatinskom gradskom groblju uz Križ mučenika zapalili su svijeće

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, kod spomen-obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade u Slatini u nedjelju 2. kolovoza okupili su se pripadnici 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Slatina.

Opskrbljivat će 20 kućanstava Spremnici za pitku vodu u Goleniću i Ivanbrijegu

Prvi pripadnici na okupu

Paljenjem svijeća i molitvom prisjetili su se svojih suboraca. Zaputili su se potom na slatinsko gradsko groblje i uz Križ mučenika zapalili svijeće. Prvi pripadnici 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Slatina tako su obilježili i 29. obljetnicu osnutka.

A prvi organizirani pripadnici i osnivači ZNG-a Slatina bili su Mato Bubaš, Darko Bauer, Marko Bilandžija, Marko Dunković, Stjepan Gal, Branimir Gaća, Goran Koštić, Željko Peterfaj, Siniša Rabić, Pavel Šoltić, Josip Vaclavek, Josip Šikić, Dražen Zelenka i Zlatko Kiš. Šoltić i Kiš su danas pokojni.Kako je istaknuo Stjepan Gal, zapovjednik specijalnog izvidničkog voda, od prvih naoružanih dragovoljaca ubrzo je nastao specijalni izvidnički vod s 28 pripadnika. Već krajem rujna 1991. godine, preostalo ih je samo 13, dok su ostali poginuli ili ranjeni. Izvidnički vod prerastao je u Zbor narodne garde Slatina, zatim u 64. samostalni bataljun, a koncem listopada i u 136. slatinsku brigadu.

Gradnjom mosta ponovno će se spojiti dio sela zvan Baranja s ostatkom naselja GRADU SLATINI ODOBREN NOVAC ZA GRADNJU Za most u Gornjem Miholjcu 150.000 kuna

Uz pripadnike 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Slatina, na obilježavanju su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija i pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok.

Hrvatski branitelji-dragovoljci, pripadnici 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Slatina, druženje su nastavili u Lovačkoj kući Repić, prisjećajući se dana ponosa i slave.

Čestitka gradonačelnika

Inače, čestitku građanima povodom Dana pobjede uputio je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Slatinsko ljeto ZBOG KORONE Stopirano Slatinsko ljeto 2020.

– Ovo su dani kad trebamo biti ponosni na naše branitelje koji su u Domovinskom ratu podnijeli najveću žrtvu za stvaranje suverene hrvatske države i njezinu slobodu te pokazali svijetu da je želja naroda da živi u slobodi nepobjediva i neuništiva. Nikada ne zaboravimo 5. kolovoza 1995., kada se na kninskoj tvrđavi pobjedonosno zavijorila hrvatska zastava – poručio je Ostrošić.