Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
sudjelovali predstavnici Regionalne agencije DUNEA

Partnerski sastanak projekta ENTER-transfer održan u Bratislavi

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Glavni cilj projekta ENTER-transfer je olakšati prebacivanje poslovanja na državnoj i međudržavnoj razini i bolje pozicioniranje središnje Europe na ekonomskom i socijalnom tržištu

U sklopu projekta ENTER-transfer, u Bratislavi se održao četvrti partnerski sastanak u organizaciji nositelja projekta Ekonomskog fakulteta u Bratislavi, na kojem su sudjelovali i predstavnici Regionalne agencije DUNEA, prenosi Dubrovačko-neretvanska županija.

Upotreba instrumenata kohezijske politike U Dubrovniku održan seminar COTER-a

Glavni cilj projekta ENTER-transfer je olakšati prebacivanje poslovanja na državnoj i međudržavnoj razini, bolje pozicioniranje središnje Europe na ekonomskom i socijalnom tržištu, a zahvaljujući projektu se razvijaju i inovativna sredstva, IT usluge te web platforma koja poduzetnicima pomaže u navedenom prijenosu.

O izazovima projekta, partnerima iz Slovačke, Češke, Austrije i Poljske, kao i studentima fakulteta, obratio se dekan Peter Marković, a potom i rektor sveučilišta Ferdinand Daňo.

Nakon uvodnog dijela, održane su prezentacije glavnog partnera te partnera iz Poljske i Austrije. Po završetku konferencijskog dijela predstavljeni su dosadašnji rezultati projekta i dobiveni rezultati te se utvrdio daljnji tijek provedbe projekta koji završava u svibnju 2020. godine.

Projekt ENTER-transfer vrijedan je 2.033.162 eura, dok proračun Regionalne agencije DUNEA iznosi 187.630 eura. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program Interreg Central Europe osigurano je 85 posto sredstava proračuna.

Peti Međunarodni kongres povijesnih gradova održat će se u ožujku u Solinu Solin će biti domaćin Beču, Pragu, Korčuli, Dubrovniku, Zagrebu, Alba Iuliji...