Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
ukupno dodijeljeno 1,75 milijardi kuna

Pavić: 4,27 milijuna kuna za razvoj Šibensko-kninske županije

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Dodijeljeni ugovori financirani su nacionalnim i sredstvima EU, a podijeljeni su u tri kategorije

Sedamnaest ugovora vrijednih ukupno 4,27 milijuna kuna dodijelio je u Šibeniku gradovima i općinama Šibensko-kninske županije ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić.

županijski projekt vrijedan oko 500.000 kuna Počela gradnja cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Pavić je podsjetio da je Šibensko-kninskoj županiji ukupno dodijeljeno 1,75 milijardi kuna nacionalnih i europskih sredstava, gotovo sve u mandatu aktualne Vlade, 1,65 milijardi kuna.

- Od cijelog tog iznosa, 1,23 milijardi kuna odnosi se na projekte sa sjedištem u Šibeniku. Drugim riječima, nacionalna i europska sredstva ugovorena u ovom mandatu mijenjaju i Šibenik i županiju - rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

U idućoj fazi, dodao je, značajna sredstva namjeravamo uložiti u razvoj pilot projekata na otocima, a odabrali smo tri područja.

- U Šibensko-kninskoj županiji ćemo razvijati multi-modalni pristup i brodove na obnovljivi izvor energije - rekao je Pavić.

Izrazio je zadovoljstvo što Razvojna agencija postaje opći koordinator za otoke. U Regionalne je agencije uloženo 480 milijuna kuna, one su produžene ruke ministarstva i svrha im je da na terenu pomognu korisnicima u pripremi projekata, naglasio je ministar Pavić prilikom podjele ugovora u katedralnom muzeju Civitas sacra.

projekt ‘Turistička valorizacija kanala sv. Ante – 2.faza’ Znanstvenici istražili čitavo područje estuarija rijeke Krke

Dodijeljeni ugovori financirani su nacionalnim i sredstvima EU, a podijeljeni su u tri kategorije.

Kroz 'Program podrške brdsko-planinskim područjima' dodijeljeno je ukupno 1,35 milijuna kuna - i to 100 tisuća kuna ppćini Biskupija za rekonstrukciju nerazvrstane ceste, 100 tisuća kuna gradu Kninu za uređenje nerazvrstanih cesta, 300 tisuća kuna općini Ervenik za sanaciju i modernizaciju seoskih nerazvrstanih cesta u Erveniku, Mokrom polju, Radučiću, Pađenima i Otonu. Općini Kijevo za sanaciju krova na Domu kulture dodijeljeno je 450 tisuća kuna, a općini Ružić za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u demografski ugroženim dijelovima općine 400 tisuća kuna.

U 'Programu održivog razvoja lokalne zajednice' dodijeljeno je ukupno 2,12 milijuna kuna. Najveći iznos od pola milijuna kuna dobio je Grad Skradin za uređenje nerazvrstanih cesta na području grada. Za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta novac su dobile i općine Ervenik (100 tisuća kuna), Unešić (300 tisuća kuna), Kistanje (120 tisuća kuna), Promina (200 tisuća kuna) i Civljane (300 tisuća kuna). Gradu Knin za sanaciju krovišta centralne zgrade Dječjeg vrtića "Cvrčak" u Kninu dodijeljeno je 70 tisuća kuna.

Globalna solidarnost I župan Pauk poziva na mir u svijetu

Kroz 'Program razvoja otoka' dodijeljeno je ukupno 800 tisuća kuna od čega 400 tisuća kuna gradu Šibeniku za sanaciju krovišta ambulante na Kapriju, općini Tisno 100 tisuća za uređenje obale istočna Gomilica u Tisnom te 300 tisuća kuna općini Murter-Kornati za gradnju dječjeg vrtića i jaslica u Murteru. 

S Javnom ustanovom Razvojna agencija Šibensko-kninske županije potpisan je sporazum o financiranju rada otočnog koordinatora u 2020. godini.