Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 1413 pregleda
Miro Bulj predstavio kandidaturu za župana:

Petrov je digao prijavu protiv Todorića, a ja ću protiv Borisa Vujčića

Miro Bulj
1/4
Foto: Most
Miro Bulj je na splitskoj rivi predstavio kandidaturu za splitsko-dalmatinskog župana, a komentirao je i aktualnu situaciju oko Agrokora zaključivši da je Ivica Todorić jedan od onih koji je Domovinski rat iskoristio za svoj džep

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj danas je na splitskoj rivi predstavio svoju kandidaturu za splitsko-dalmatinskog župana, a podršku su mu dali i brojni članovi Mosta.

Među ostalim, Bulja je podržao tajnik Mosta Nikola Grmoja, potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić, organizacijski tajnik Mosta Natko Felbar, državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, kandidat za gradonačelnika Sinja Joško Kontić, gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, načelnik općine Zadvarje Ivan Krželj te saborski zastupnici Mosta nezavisnih lista Marko Vučetić i Ivana Ninčević-Lesandrić koja je ujedno i voditeljica nacionalne kampanje Mosta za nadolazeće lokalne izbore.

- Zagrebački je proračun barem deset puta veći od našeg i zašto aktualni župan i oni prije njega nikad nisu digli glas protiv toga? Ne može se upravljati županijom iz salona i ne smije više biti uzrečica za Dalmaciju "što južnije to tužnije". Mijenjajmo salonske političare, izborimo se za Split, Zagoru i otoke - poručio je Bulj sa splitske rive. Osvrnuo se i na aktualnog splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnju.

Očuvanje radnih mjesta i gospodarskog sustava

- Jedino što je napravio je što je sebi u korist kupio auto kakvo ne vozi ni Obama. Ako postanem župan, ne samo da ću prodati to auto, nego ću i vidjeti koliko ih u svim županijskim tvrtkama ima - obećao je Mostovac. Kandidat za čelnog čovjeka Splitsko-dalmatinske županije komentirao je i situaciju oko Agrokora i njegovo vlasnika Ivice Todorića.

- Ivica Todorić i stotine onih oko njega koji su mu omogućili ovo, trebaju biti što prije na putu za Remetinec, treba mu oduzeti sve helikoptere i dvorce zbog sveg zla koje su učinili Hrvatskoj, dobavljačima, proizvođačima i radnicima.  Nadam se da će ovaj problem biti riješen i da će se očuvati radna mjesta i gospodarski sustav. Ovaj put država mora biti čvrsta! Ljudi me zovu i mole, blagajnice, opg-ovi da ih spasimo i da nešto učinimo. Ivica Todorić je jedan od onih koji je slobodu Hrvatsku i Domovinski rat iskoristio za svoj džep! To je čovjek kojem je HNB dao 10 milijardi kuna u mjenicama, Vujčić je zajedno s Todorićem izvršio izravni udar na Hrvatsku. Božo Petrov je hrabro digao prijavu protiv Ivice Todorića, a ja ću protiv Borisa Vujčića! Moram se osvrnuti i na oporbu, SDP je punio džepove Todoriću godinama i davali su mu zlatne kune, a sada osnivaju neke stožere - rekao je Bulj.