Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Potpisani ugovori

Pjero Mirić s obitelji iz Splita se vratio u Škrip: Hvala Županiji što mi pomaže obnoviti djedovinu!

S ovih 12 ugovora zadovoljili smo sve obitelji s dvoje i više djece, koje su se prijavile na natječaj. Ostaje nam još 30 obitelji s jednim djetetom s kojima ćemo, nadam se, potpisati ugovore do kraja ove godine, najavio je župan Blaženko Boban
1/2
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Potpisani ugovori s 12 novih korisnika projekta “Tu je tvoj dom” vrijedni milijun kuna.

Splitsko-dalmatinska županija nastavlja s provedbom projekta “Tu je tvoj dom”, kojim mladim obiteljima iz ruralnih dijelova županije pomaže u rješavanju njihova stambenog pitanja. Župan Blaženko Boban potpisao je ugovore s 12 novih korisnika programa. Ukupna je vrijednost potpisanih ugovora 1,030.000 kuna izdvojenih za tu namjenu unatoč smanjenju proračuna Splitsko-dalmatinske županije do kojega je došlo zbog mjera za sprečavanja pandemije.Prvi su put među korisnicima ovih sredstava dvije obitelji iz brdskih područja otoka Brača. Ostali su korisnici uglavnom s područja sinjske i imotske krajine.

Ministar Cappelli potpisao ugovor o dodjeli novca za projekt Regionalnog centra kompetentnosti Boban: Turističko-ugostiteljska škola Split bit će centralna točka edukacije u turizmu na cijelom Jadranu

Dosad potpisano 88 ugovora

– Županija nastavlja s izvrsnim programom demografske obnove „Tu je tvoj dom“. S ovih 12 ugovora zadovoljili smo sve obitelji s dvoje i više djece, koji su se prijavili na natječaj. Ostaje nam još 30 obitelji s jednim djetetom s kojima ćemo, nadam se, potpisati ugovore do kraja ove godine – najavio je župan Boban koji je dodao da ga raduje što prvi put imaju i dvije obitelji s otoka Brača, iz Škripa i Donjeg Humca. – Vrijednost ugovora je 1,030.000 kuna. Dosad smo ukupno potpisali 88 ugovora vrijednih 8,820,000 kuna, s obiteljima koje imaju ukupno 202 djeteta. To znači da smo kroz ovaj program potaknuli zasad gotovo 300 osoba da svoju budućnost planiraju u rubnim područjima županije, u svojim rodnim mjestima – istaknuo je Boban.

Rekao je i da se raduje činjenici što su se brojne lokalne zajednice odlučile nastaviti na projekt oslobađajući mlade obitelji komunalnih doprinosa ili kao u Općini Klis darujući im zemljište za gradnju obiteljskih kuća.

– Uvjeren sam da će i nacionalna razina, Vlada RH, prepoznati kvalitetu ovoga programa kao što je prepoznala i dalje implementira u cijeloj Hrvatskoj naše županijske projekte, projekt nabave knjiga za sve učenike i projekt cjelodnevnog boravka u dječjim vrtićima – rekao je Boban. Pjero Mirić se iz Splita prije dvije godine s obitelji vratio, kako kaže, na didovinu, u Škrip na Braču. Sa suprugom i dvije curice planira dobivenim sredstvima nastaviti adaptaciju kuće koju je u naslijeđe dobio u Škripu.

– Ovim sredstvima planiramo klimatizirati objekt i izvesti neke druge potrebne građevinske zahvate. Svaka je pomoć dobrodošla. Zahvaljujem Županiji i potičem ostale mlade obitelji da prate ovaj natječaj i prijavljuju se – kazao je Pjero.

Ministar Beroš i župan Boban posjetili Hrvatsku gorsku službu spašavanja i Hrvatski crveni križ Boban: HGSS-ovci su ljudi koji više vole tuđe živote nego vlastite

Motivacija mladim obiteljima

Jedan od korisnika županijskih sredstava za gradnju ili adaptaciju kuće je Mario Kokot Živalj  iz Sinja, koji je rekao da ovaj projekt vidi kao odličnu motivaciju mladim obiteljima kako bi mogle planirati i organizirati život u rodnim mjestima na rubnim područjima Županije. U ime potpisnika ugovora županu i Županiji zahvalila je Iva Bajić iz Imotskog.