Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Jedan o kapitalnih projekata

Platak će postati izletište broj jedan u Hrvatskoj

Platak
1/8
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Županijskoj skupštini će biti predloženo donošenje odluke o financiranju putem Goranskog sportskog centra u iznosu od 21 mil kuna za dodatne sadržaje, projektnu dokumentaciju i sve što treba da bi se izletište Platak dovršilo onako kako je zamišljeno

Zamjenik župana Petar Mamula izvijestio je o investicijama u izletište Platak, kapitalnim projektima u obrazovanju i projektima u kulturi. Spreman je nacrt prijedloga odluke o financiranju centra 'Platak' u sljedećem trogodišnjem periodu, s planom da Platak postane izletište broj jedan u Hrvatskoj, rekao je Mamula.

"Uspješno smo prije dva tjedna otvorili skijašku sezonu, najranije u proteklih petnaestak godina, a prošli tjedan otvorili smo klizačku sezonu u Delnicama. Platak smo obogatili brojnim sadržajima, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Županijskoj skupštini ćemo predložiti donošenje odluke o financiranju putem Goranskog sportskog centra u iznosu od 21 mil kuna za dodatne sadržaje, projektnu dokumentaciju i sve što treba da bi se izletište Platak dovršilo onako kako je zamišljeno", rekao je Mamula.

Također je donesena odluka da se Hrvatskoj gospodarskoj komori - županijskoj komori Rijeka dodijeli 20.000 kuna za izradu baze inovatora i inovacija s područja PGŽ. Ove godine privedeni su kraju osnovni preduvjeti za projekt multifunkcionalnog doma za mlade u Gomirju. Uskoro će se potpisati ugovor za 30. najam objekta od Hrvatskih šuma koji će imati hostelski smještaj, restoran i europski volonterski centar za mlade.

"Nadamo se da će taj projekt, pored novih zakonskih rješenja, doprinijeti tome da će Gorski kotar ubuduće bolje stajati po pitanju razvijenosti", istaknuo je Mamula.

Pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić izvijestio je da je ovog tjedna izašao natječaj za javne potrebe u kulturi. Natječaj će biti otvoren 30 dana, a služi za programe za poticanje kulturnih i kreativnih industrija, njihove suradnje sa školama, razvoj publike, kulturne manifestacije i tradicijsku kulturu. Na dnevnom redu sjednice Županijske skupštine u veljači planira se raspodjela sredstava za ovaj natječaj, priopćili su iz Primorsko-goranske županije.

Na sljedećoj sjednici Skupštine raspravljat će se o dva nova projekta: Artvision+ i Hercultour, a trebali bi početi 1. siječnja sljedeće godine. Program Hercultour nastavak je projekta Hera i donosi milijun kuna za promociju kulturne rute "Putovima Frankopana" i organizaciju manifestacija te dio investicije na dvorcu Nova Kraljevica. 

Na kolegiju je rečeno i da kapitalni projekti u Čavlima i Puntu napreduju prema planu i do početka sljedeće školske godine bit će spremni za korištenje. Do kraja godine također će biti predana dokumentacija za gradnju nove školske sportske dvorane u Rijeci, za potrebe Medicinske škole u Rijeci i Učeničkog doma "Kvarner". Rade se izvedbeni projekt i projekt opremanja za dogradnju škole u Dražicama.