Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Novi sadržaji

Platak - centar sporta i rekreacije i preko ljeta

Platak
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Tijekom ljetne sezone, početkom kolovoza trebala bi biti puštena u funkciju nova trim staze koja je uređena i prostire se kroz šumu u dužini oko 2,5  km, na kojoj će se postaviti na šest stanica i sprave za vježbanje

U sjedištu Primorsko-goranske županije zamjenik župana Marko Boras Mandić, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič i stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar predstavili su nove sadržaje koji će obogatiti ljeto na Platku.

Stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar istaknuo je kako je proljetno-ljetna sezona na RSRTC Platak krenula odmah iza uspješno završene zimske sezone koja je po pokazateljima najuspješnija u novijoj hrvatskoj povijesti. Nakon uspješne zimske sezone rekao je kako je vidljivo je da upravo proljetno-zimska sezona, uz nove sadržaje i programe koji se organiziraju, postaje sve jača.

Panova staza Kamačnik kraj Vrbovskog Panovom stazom sada uz zvuke pet jedinstvenih glazbala

U dosadašnjem proljetnom dijelu ove sezone uspješno je realizirano prvo prvenstvo RH u disc golfu, koje je privuklo mnoge ljubitelje ove sve popularnije igre, dobrovoljni davaoci krvi PGŽ-a imali su svoje okupljanje s predviđenim sportsko-rekreacijskim programom, održan je i Dan sestrinstva Doma zdravlja PGŽ-a, okupljanje Old Timer kluba Opatija s vožnjom spretnosti, a najveći dosadašnji događaj bio je Festival sportske rekreacije na RSRTC Platak, koji je privukao oko 1500 posjetitelja svih dobnih skupina, rekao je Klobučar najavivši 21. srpnja manifestaciju Ljeto na Platku te završnu manifestaciju završetka proljetno ljetnog dijela rekreacije na Platku koje će se održati u rujnu, izvijestili su iz PGŽ-a. 

Dodatnu atrakciju za proširenje ponude na Platku najavio je zamjenik župana Marko Boras Mandić. Tijekom ljetne sezone, početkom kolovoza  trebala bi biti puštena u funkciju nova trim staze koja je uređena i prostire se kroz šumu u dužini oko 2,5  km, na kojoj će se postaviti na šest stanica i sprave za vježbanje. Cijela priča se odvija na nadmorskoj visini preko 1100 metara što daje jednu dodatnu dimenziju za sve, posjetitelje, rekreativce i sportaše koji će moći na jednom mjestu imati kvalitetnu infrastrukturu za sportske pripreme. Ovime ćemo opet podignuti ljestvicu za jednu razinu više. Sljedeće godine ćemo gledati kako bi nadopunili sportska borilišta kako bi i sportski klubovi pomalo počeli dolaziti na mini pripreme“, rekao je Boras Mandić istaknuvši kako je ova trim staza prvi korak ali ne i posljednji.

Novi studij u PGŽ riječko Veleučilište Predstavljen novi studijski program - Održivi agroturizam

Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič najavio je investiciju koja će pospješiti proljetno ljetnu funkcionalnost Platka.„S boćarskim savezom PGŽ, Općinom Čavle i Primorsko-goranskom županijom razgovarali smo o boćarskim potencijalima Platka, tako da smo krenuli u izradu projekta i do kraja ove sezone na Plaku će osvanuti novo boćalište koje će zasigurno pružiti veliko zadovoljstvo korisnicima koji se bave boćanjem“, rekao je Udovič.

Sve navedeno daje pravo da Platak postaje  nacionalnim centrom sporta i rekreacije kao cjelogodišnja destinacija.