Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
riječko Veleučilište

Predstavljen novi studijski program - Održivi agroturizam

Novi studij u PGŽ
Foto: Primorsko-goranska županija
U pripremi tog trogodišnjeg preddiplomskog studijskog programa Županija je od početka davala podršku jer je riječ o studiju koji povezuje s jedne strane nedovoljno razvijeni ruralni kraj s jakim turizmom PGŽ - naglasio je zamjenik Mamula

Zamjenik župana Petar Mamula, dekan Veleučilišta u Rijeci Saša Hirnig, profesorica Slavica Dudaš i ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Dalibor Šoštarić predstavili su novi studijski program Održivi agroturizam kojeg će od jeseni provoditi Veleučilište u Rijeci u suradnji s Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.

Uređeni ssportski tereni u Novom Vinodolskom Obnova Uređeno igralište malih sportova u Novom Vinodolskom

"U pripremi tog trogodišnjeg preddiplomskog studijskog programa Županija je od početka davala podršku jer je riječ o studiju koji povezuje s jedne strane nedovoljno razvijeni ruralni kraj s jakim turizmom PGŽ", naglasio je zamjenik Mamula.

Dodao je kako očekuje da će i država svojim mjerama, pa i u okviru novog "brdsko-planinskog" zakona pomoći da se po završetku studija olakša primjena novostečenih znanja u stvaranju novih ali razvoju postojećih obiteljskih gospodarstava. Posebno važnim naglasio je i partnersku ulogu Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj preko kojeg će se odvijati praktični dio nastave, priopćili su iz PGŽ-a.  

Dekan Veleučilišta rekao je da su ta visokoškolska ustanova već niz godina uspješno provodi studijski program "Mediteranske poljoprivrede i vinarstva" u Poreču polaznici kojeg su bili i mnogi danas uspješni istarski vinari i maslinari. Program Održivog agroturizma ciljano je kreiran na osnovu iskustava vlasnika agroturističkih gospodarstava ne samo Istre i PGŽ-a već i susjednih Italije i Slovenije. Nakon završetka studija polaznici stječu naziv stručni prvostupni - inženjer održivog agroturizma. 

Prema riječima ravnatelja Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Dalibora Šoštarića studenti će praktični dio nastave obavljati na tridesetak OPG-ova s područja PGŽ koji su iskazali interes za takvim oblikom suradnje, a i u okviru samog Centra u Staroj Sušici.  

Primorsko-goranska županija Upisi u srednje škole Na raspolaganju 2900 mjesta u 82 obrazovna programa