Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Obnova

Uređeno igralište malih sportova u Novom Vinodolskom

Uređeni ssportski tereni u Novom Vinodolskom
Foto: Grad Novi Vinodolski
Osim nabave i ugradnje podloge, Grad Novi Vinodolski uložio je i dodatna sredstva u nabavu nove opreme – koševi, golovi za rukomet, te zaštitne mreže, stoga je ukupna vrijednost uređenja dosegla iznos od 316.000 kuna

Grad Novi Vinodolski i Nogometni klub „Vinodol“ podnijeli su prijavu za projekt uređenja igrališta malih sportova, na Poziv Hrvatskog olimpijskog odbora „Aktivne zajednice u 2018. godini“, temeljem kojeg se financiraju materijalni izdaci za razvoj sporta, te su ostvarili novčanu potporu u iznosu od 70 tisuća kuna, priopćili su iz grada.

Projekt uređenja igrališta malih sportova obuhvatio je radove na postavljanju završnih podloga – podloga od gume i akrila za košarkaški i rukometni (mini rukomet) teren dimenzija 15x28m, te umjetne trave za teren za mali nogomet dimenzija 20x40m.

Festival Neki novi klinci Dječji festival Neki novi klinci uživo u Novom Vinodolskom i Crikvenici

Osim nabave i ugradnje podloge, Grad Novi Vinodolski uložio je i dodatna sredstva u nabavu nove opreme – koševi, golovi za rukomet, te zaštitne mreže, stoga je ukupna vrijednost uređenja dosegla iznos od 316.000 kuna.

Ako se uzme u obzir da je 10. kolovoza 1923. godine utemeljen Novljanski građanski športski klub (NGŠK) čija je nogometna sekcija postizala vidne uspjehe, uređenje nogometnog terena u sklopu igrališta malih sportova u 2018. godini, odnosno 95 godina od osnivanja, znakovito je, budući da je Nogometni klub „Vinodol“ sve do danas ostao pokretač brojnih sportskih aktivnosti u Novom Vinodolskom. Uz Nogometni klub „Vinodol“ posebno se još ističu Ženski rukometni klub „Vinodol“ (34 djevojčice) i Košarkaški klub Vinodol (20 dječaka).

Otvoren Centar otočkog folklora Tradicija Otvoren Centar otočkog folklora u Orlecu na otoku Cresu