Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Susret umirovljenika

Plesali, potezali konop, nosili jaje na žlici...

Oko 350 umirovljenika dobro se zabavilo i uživalo na tradicionalnom susretu
1/43
Foto: Kristijan Toplak i Matija Rođak
Lijepo je da na ovaj način promiču prijateljstvo, da se druže, ali i promiču sport, koji smo pokrenuli prošle godine i pokazao se jako dobrim, ocijenio je župan Igor Andrović

Pjevaju, plešu, bave se sportovima, otkrivaju radost u zlatnoj dobi – sve to pokazale su 22 udruge umirovljenika te Dnevnog boravka iz Virovitice, od Pitomače do Zdenaca, a koji su sudjelovali na 9. Susretima umirovljenika Virovitičko-podravske županije u novom prostoru Viroexpa koji je izgrađen sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, a u sklopu Razvojnog sporazuma Slavonije, Baranje i Srijema.

Ukupna investicija za obje dvorane iznosila je oko 2,1 milijun kuna U Slatini i Orahovici Nove sportske podloge u dvije dvorane

Susret je tradicionalno organizirala Virovitičko-podravska županija, čiji su djelatnici bili na raspolaganju umirovljenicima – od kuhanja graha do posluživanja piva, vode i sokova, brige oko organizacije i da sudionicima baš ništa ne bi nedostajalo. Otvorio ih je saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić koji je ovakve susrete ocijenio važnima, zbog, kaže, razmjene iskustava i nastavka onih prijateljstava koje su umirovljenici stekli još za radnog vremena.

Foto: Kristijan Toplak i Matija Rođak

U ime organizatora i pokrovitelja, Virovitičko-podravske županije, umirovljenike i goste pozdravio je župan Igor Andrović, istaknuvši zadovoljstvo što se iz godine u godinu na susretima okupi sve više sudionika.

– Unatoč tome što smo nekoliko puta mijenjali lokaciju, umirovljenika je sve više, Udruge nam pokazuju kako biti u mirovini ne znači mirovati, naprotiv, one rade sve više i imaju brojne aktivnosti i po tome mogu biti uzor puno mlađim udrugama. Lijepo je da na ovaj način promiču prijateljstvo, da se druže, ali i promiču sport, koji smo pokrenuli prošle godine i pokazao se jako dobrim – ocijenio je župan Igor Andrović.

Kad si u mirovini, jako je važno imati s nekim podijeliti par riječi i ispuniti si dan, poručio je Stjepan Virag, predsjednik Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije.

– Ovakvi susreti jako puno znače umirovljenicima, da se svi nađemo na jednom mjestu, proveselimo, podružimo, upoznamo. Jer, nekako je najlakše dati novac za rad udruga, no ovo je puno važnije, da se ovako družimo – smatra Stjepan Virag.

A prilike je za druženje itekako bilo, kao i za dokazati se i pritom uživati. Na gotovo svakom kutu umirovljenici su mogli nešto novo vidjeti ili isprobati. Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije mjerio im je tlak i razinu šećera u krvi, Dnevni boravak Gradskog društva Crvenog križa i suradnji s Kreativnom udrugom Unikat održao je radionicu izrađivanja ukrasa.

Foto: Kristijan Toplak i Matija Rođak

Oni skloniji plesu, mogli su talent pokazati na natjecanju, kao i sportski duh kroz sudjelovanje u povlačenju konopa, bacanju kugle, šahu, nošenju jajeta u žlici te visećoj kuglani. Oko 350 sudionika okušalo se u nekoj od kategorija, pokazuju podaci. Vrijedne umirovljenice mogle su se natjecati i u izboru najbolje dizanice od maka ili oraha.

Voda je poplavila ceste, ali i poljoprivredne površine Općine Nova Bukovica, Mikleuš i Zdenci Župan Igor Andrović obišao poplavljena područja