Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Općine Nova Bukovica, Mikleuš i Zdenci

Župan Igor Andrović obišao poplavljena područja

Voda je poplavila ceste, ali i poljoprivredne površine
1/16
Foto: Kristijan Toplak
Vatrogasci su i ovoga puta, kako ovdje tako i na ostalim poplavljenim područjima, prilikom ovih poplava, bili na pomoći brojnim stanovnicima, posebno u ispumpavanjima podruma ili bunara

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, uz svog zamjenika Marija Klementa, te zapovjednicu Vatrogasne zajednice VPŽ-a, Mateju Fras Venus, obišao je poplavljena područja na području općina Nova Bukovica, Mikleuš i Zdenci. Obišao je tako područje naselja Gornje Viljevo, te Četekovac i Balince, gdje su ga o poplavama, posebno na području Papuka, upoznali načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović, kao i predsjednik DVD-a Četekovac Dario Košorog, te Maja Kiš, predsjednica DVD-a Nova Bukovica, priopćili su iz Virovitičko-podravske županije.

radovi Županija je ugovorila 1,2 milijarde kuna iz Europske unije Sagrađeno 11 vrtića, otvorena 
nova radna mjesta, opremljena bolnica, obnovljena kanalizacija

Vatrogasci su i ovoga puta, kako ovdje tako i na ostalim poplavljenim područjima, prilikom ovih poplava, bili na pomoći brojnim stanovnicima, posebno u ispumpavanjima podruma ili bunara. Na području Općine Zdenci, župana Androvića i njegove suradnike, sa stanjem na području ove općine, u naselju Zokov Gaj, upoznali su načelnik općine Tomislav Durmić i pročelnik Željko Vremić.

Na području Zokovog Gaja, odnosno kod ribnjaka Grudnjak, voda se izlila na poljoprivredne površine, a otežano se prometuje na dionici Zokov Gaj – Bokšić – Beničanci.

Master plan funkcionalne regije istočna Hrvatska Strateški dokument za razvoj prometa