Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
projekt aglomeracije

Poboljšanje standarda vodnih usluga na Lošinju

Mali Lošinj
Foto: Grad Mali Lošinj
Radovi će početi tijekom 2020. godine. Prva od dionica je Osor – Nerezine gdje će se, uz komunalnu infrastrukturu, rekonstruirati i posljednja nedovršena dionica državne ceste D100 na području Lošinja

Nedavno su u Malom Lošinju potpisana dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i o sufinanciranju „Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Cres, Martinšćica, Nerezine, Mali i Veli Lošinj“. Ovim potpisivanjem zatvorena je financijska konstrukcija navedenog projekta te je osigurano čak 92 posto bespovratnih sredstava od cjelokupne investicije koja iznosi 486 milijuna kuna. Radovi će početi tijekom 2020. godine. Prva od dionica je Osor – Nerezine gdje će se, uz komunalnu infrastrukturu, rekonstruirati i posljednja nedovršena dionica državne ceste D100 na području Lošinja.

odobreni svi zahtjevi 160 tisuća kuna poticaja za poduzetnike iz Malog Lošinja

– Iznimno nam je drago da i na Lošinju započinje veliki projekt aglomeracija koji je od krucijalne važnosti za stanovnike našeg grada jer će se kroz ovaj projekt omogućiti razvoj i poboljšanje standarda pružanja vodnih usluga te tako direktno utjecati na poboljšanje kvalitete života svih naših stanovnika. Uz projekt aglomeracije, Grad Mali Lošinj planira paralelno izvesti oborinsku odvodnju, te na svim dijelovima uz trasu izgraditi biciklističke staze ili šetnice – prilikom potpisivanja izjavila je gradonačelnica Ana Kučić.