Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Savjet mladih predstavio programske ciljeve

Poboljšati položaj mladih i zadržati ih u županiji

Josip Jagodar
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Iz Savjeta su najavili organizaciju okruglih stolova, tribina i predavanja na kojima će upoznati mlade s mogućnostima i pravima

Obrazovanje, informatizacija, zapošljavanje, poduzetništvo i socijalna politika neka su od područja na koja će se u nadolazećem razdoblju fokusirati rad novog saziva Savjeta mladih Brodsko-posavske županije.

Prema riječima predsjednika savjeta Josipa Jagodara, poticat će se stvaranje jednakih uvjeta obrazovanja svih socijalnih skupina i usklađivanje obrazovanja s potrebama tržišta rada.

Pojačano će se raditi na upoznavanju mladih s mogućnostima tržišta rada putem poduzetništva i samozapošljavanja.

Deveti Kongres pilanara Deveti Kongres pilanara Mobilizacija zbog potražnje za drvom

Konačni cilj programa rada za 2019. godinu, koji je jednoglasno usvojila Županijska skupština, jest poboljšati položaj mladih u Brodsko-posavskoj županiji.

– Želimo aktivirati potencijale koje će ojačati poziciju odlučivanja i suradnje s vlastima na svim razinama u cilju zadržavanja mladih u županiji i poticanju njihova društvenog angažmana. U tome je ključna edukacija mladih. Stoga ćemo organizirati i edukacije za pisanje projekata za samozapošljavanje – rekao je Josip Jagodar.

Iz Savjeta su najavili organizaciju okruglih stolova, tribina i predavanja na kojima će upoznati mlade s mogućnostima i pravima koje imaju i olakšati im njihovo ostvarenje, a u planu je i provedba brojnih projekata.

Neki od ciljeva su i praćenje i evaluacija provedbe mjera utvrđenih Nacionalnim programom djelovanja za mlade te suradnja s drugim savjetima i udrugama.

– Misli se da su mladi jako apolitični, ali mi ćemo pokazati da to nije tako. Dat ćemo mladima malo vjetra u leđa u ovoj pomalo depresivnoj atmosferi koja vlada – poručili su iz Savjeta 
mladih. 

Spremni za izvanredne situacije Projekt JENTRAP provode Brodska županija i Grad Šabac Sava ne poznaje granice: Zajedno u obranu od poplava