Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Deveti Kongres pilanara

Mobilizacija zbog potražnje za drvom

Deveti Kongres pilanara
1/9
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Najviše nas zanima finalna proizvodnja i nju dodatno potičemo, jer donosi najveću dodanu vrijednost, rekao je zamjenik župana Bošnjaković

Organizacijom središnjeg skupa u Slavonskom Brodu sektor primarne prerade drva nastavio je uspješnu tradiciju. Na 9. Kongresu pilanara jugoistočne Europe u organizaciji Hrvatskoga drvnog klastera okupilo se oko 250 predstavnika pilanske industrije i šumarstva te vodećih europskih proizvođača pilanskih tehnologija iz desetak zemalja. Županija već niz godina prati i podupire ovo događanje s obzirom na činjenicu da drvnoprerađivačka industrija čini velik dio ukupne gospodarske proizvodnje BPŽ-a.

Kongres pilanara Kongres pilanara u Slavonskom Brodu Drvni sektor izrasta u pravi industrijski oslonac

– Od početka smo partneri kongresa, a provodimo i određene mjere i projekte s ciljem poticanja drvne industrije, proizvodnje namještaja i finalne proizvodnje. Najviše nas zanima finalna proizvodnja i nju dodatno potičemo, jer donosi najveću dodanu vrijednost – rekao je zamjenik župana Stjepan Bošnjaković.

U fokusu kongresa bila je mobilizacija dodatnih količina sirovine zbog velike potražnje za drvom, ali i veće povlačenje novca iz EU. 

Majstorske diplome obrtnicima Obrtničke diplome Brodska županija bogatija za 51 novog majstora