Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Počela gradnja logističkog centra SPAR-a u Donjoj Zdenčini

1/3
Foto: Zagrebačka županija
Objekt površinom veći od 75.000 četvornih metara gradi se na lokaciji odlično prometno povezanoj cestama i u blizini javnoga gradskog prijevoza i željezničke pruge, na površini od 410.000 četvornih metara.

SPAR Hrvatska započeo je u Donjoj Zdenčini u općini Klinča Sela gradnju najvećeg logističkog centra u Hrvatskoj. Objekt površinom veći od 75.000 četvornih metara gradi se na lokaciji odlično prometno povezanoj cestama i u blizini javnoga gradskog prijevoza i željezničke pruge, na površini od 410.000 četvornih metara. Investicija je vrijedna više od 100 milijuna eura, a u prvoj fazi zapošljavat će oko 500 djelatnika. Skladišta koja će biti sagrađena u Donjoj Zdenčini moći će primiti više od 100.000 paleta.

Poželjni za ulaganje

Obilježavanju početka gradnje SPAR-ova logističkog centra u Donjoj Zdenčini uz Danijela Vidiša, člana uprave SPAR Hrvatska, prisustvovali su i Miljenko Vučković, načelnik općine Klinča Sela, te župan Stjepan Kožić, koji je izrazio zadovoljstvo što je tako važna investicija došla na područje Zagrebačke županije koja se godinama uspješno pozicionira kao poželjna destinacija za ulaganje:

– Ovakve investicije, kao i izvrsni rezultati naših gospodarstvenika i poduzetnika, uvelike se reflektiraju na proračun Zagrebačke županije koja onda može ulagati u prometnu infrastrukturu, zdravstvo, školstvo… A kad je školstvo u pitanju, mislim da je upravo općina Klinča Sela lijep primjer takvog ulaganja. Prije šest godina, sagradili smo novu osnovnu školu, a ove godine i novu, 23 milijuna kuna vrijednu sportsku dvoranu – rekao je župan Kožić.

Foto: Zagrebačka županija

Zahvalivši općini Klinča Sela na odličnoj suradnji u proteklom razdoblju, član uprave SPAR Hrvatska Danijel Vidiš kazao je da je to najvažnija investicija te kompanije u Hrvatskoj:

– Gradnja logističkog centra strateški je najvažniji projekt SPAR-a Hrvatska. S obzirom na visinu investicije i broj ljudi koji će u njemu raditi, vjerujem da je riječ i o trenutačno najvećem projektu u Zagrebačkoj županiji. Zahvaljujući učinkovitosti suradnje i efikasnoj podršci lokalne samouprave na čelu s načelnikom Miljenkom Vučkovićem, omogućen je brzi početak realizacije tog visokovrijednog projekta – dodao je Vidiš.

– S obzirom na to da ovih dana slavimo Dan općine, ovo je jedan od najboljih darova našim stanovnicima – rekao je načelnik općine Vučković, istaknuvši da je to dobar primjer suradnje investitora i lokalne zajednice, ali i pokazatelj da i u male sredine i općine mogu doći velike investicije.

Podaci Državnog zavoda za statistiku o migracijama stanovništva Zagrebačka županija imala najviši pozitivan migracijski saldo

Povećat će se zaposlenost

– Zahvaljujući SPAR-ovoj investiciji na području općine Klinča Sela, možemo govoriti o početku velikog investicijskog ciklusa na ovom području. Drago nam je da je SPAR prepoznao upravo ovu lokaciju i nas kao partnere za uspješnu realizaciju ovog velikog projekta čijom ćemo realizacijom uvelike povećati zaposlenost – kazao je načelnik Vučković.

Kad centar bude sagrađen, što se planira do kraja 2024., znatno će se unaprijediti i olakšati poslovanje kompanije, rekli su u SPAR-u Hrvatska i dodali kako tim projektom otvaraju novo poglavlje svoga poslovanja kojim potvrđuju poziciju jednog od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. A investicija u projekt uvelike će unaprijediti i olakšati poslovanje kompanije kojoj je efikasna logistika izuzetno važna.