Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Najveći projekt u povijesti bjelovarskog nogometa

Počela prva faza gradnje novog stadiona vrijednog 20 milijuna kuna

Foto: Ivona Ćuk
Osim nogometaša, bolje uvjete za treninge i natjecanja imat će i atletičari, a svi će dobiti nove svlačionice

Počeli su radovi na najvećem projektu u povijesti bjelovarskog nogometa. Kao što je bilo obećano tijekom protekle kampanje za izbor gradonačelnika Bjelovara, gradi se novi stadion vrijedan 20 milijuna kuna. Radovi koji su počeli tiču se prve faze gradnje koja će stajati 13 milijuna kuna. Posao je na natječaju dobila bjelovarska tvrtka Hidroregulacija i cijena je za milijun i 200 tisuća kuna manja od procijenjene vrijednosti. Rok za završetak radova je polovica travnja sljedeće godine.

GEO INFO CENTAR U Voćinu će se "putovati" kroz prošlost

Tri kranske dizalice

– Drago mi je smo počeli s gradnjom, ali i da se u blizini dograđuje Medicinska škola Bjelovar i obnavlja dom za starije u nadležnosti Bjelovarsko-bilogorske županije. Samo na ovoj lokaciji su tri kranske dizalice i to je odlično. Mislim da se u Bjelovaru nikada nije radilo kao sada. Očito je da se Bjelovar napokon probudio i da se gradi, uređuje i radi na svakom koraku. Prije godinu dana napravili smo teren s umjetnom travom, kroz četiri mjeseca trebala bi početi gradnja i rekonstrukcija cijelog nogometnog terena te radovi na postavljanju osam traka za atletsku stazu gdje će se moći održavati međunarodna natjecanja. Mnogi bjelovarski klinci treniraju upravo ovdje. Zadovoljan sam što pred kraj mandata možemo reći da smo ispunili i obećanje da ćemo sagraditi stadion. Tijekom posljednje četiri godine obnovili smo jako puno sportskih terena, Sokolane, atletske staze, nogometne klubova u Brezovcu, Gudovcu, Obrovnici, Galovcu, Nogometnom klubu Bjelovar smo pomogli u poboljšanju infrastrukture, radi se i u Ždralovima. U Hrvatskoj se u ovom trenutku jako malo stadiona zaista gradi, a o mnogo njih se tek govori da će biti sagrađeni. Mi smo danas prestali pričati i krenuli u realizaciju. Želim reći da će i NK Bjelovar i NK Mladost Ždralovi biti u drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi. Oni će to zaslužiti svojim predanim radom, a Grad Bjelovar će im pružiti pomoć i podršku. Kada svi radovi budu gotovi, vjerujem da će Bjelovar postati centar nogometa u ovoj regiji. Naravno, mi ćemo nastaviti pomagati i druge vrste sportova, ne samo nogomet – poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Odabran izvođač radova Uskoro počinje dogradnja Medicinske škole Bjelovar

Na lokaciji budućeg novog bjelovarskog stadiona dovedena je i montirana kranska dizalica, a na zadovoljstvo mnogih, ponajviše izvođača radova, pristigli su i radni strojevi. Prvo će se baviti zemljanim radovima, nakon čega se kreće na temeljne stope i temeljne grede, zatim slijedi postavljanje montažne armiranobetonske konstrukcije na kojoj se kasnije izvode tribine. Bjelovarski sportaši kažu da će novi stadion Nogometnog kluba Bjelovar biti velika motivacija bjelovarskom nogometu, ali i atletici jer će biti osigurani bolji uvjeti i viši standard.

Pristupačnije invalidima

– U nogometnoj školi trenira 230 dječaka i djevojčica, a svi se presvlače u dvije svlačionice pa možete zaključiti u kakvim uvjetima radimo. Svi se veselimo novom stadionu, Bjelovar ga zaslužuje. Trenutačno imamo 11 natjecateljskih kategorija. Ovaj prostor koriste i atletičari, a invalidi se presvlače u kućici koja nikako nije primjerena njihovim potrebama. Kad se sagradi stadion, dobit ćemo nove prostorije koje će biti daleko primjerenije – istaknuo je predsjednik NK Bjelovar Marko Ćurić.