Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
RJEŠAVANJE PROBLEMA u Petrinji

Počela sanacija opasnog klizišta

1/5
Foto: Večernji list
Procijenjena vrijednost radova je 1,8 milijuna kuna bez PDV-a

U petrinjskim Vinogradima napokon je počela sanacija opasnog klizišta, primjećenog prije pet godina. a radove je u pratnji svojih suradnika obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Direktor petrinjskog poduzeća Privreda Zoran Zechner je istaknuo kako je ovo stari problem kojeg su počeli rješavati.

USUSRET SKOROJ ZABRANI PARKIRANJA NA TRGU Radovi na novom parkiralištu vrijedni više od pola milijuna kuna

- Počeli smo rješavati ovaj stari problem. Komplicirana je to priča, morali smo napraviti istražne radove, iza toga napraviti projektnu dokumentaciju, poslije toga provesti natječaj i sve ovo dalje na čemu se Grad angažirao“, rekao je direktor petrinjske gradske tvrtke Privreda Zoran Zechner.

Petrinjsko područje ima mnogo klizišta koje je potrebno sanirati, svjesni su u gradskoj vlasti.

Foto: Večernji list

- Znamo da su klizišta u Sisačko-moslavačkoj županiji, pogotovo na našem području, jako aktualna. Imamo desetke klizišta koji su opasni za život, za imovinu i ostalo. Ova investicija je realizirana zajedno s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja. Mi moramo biti zadovoljni s tih 600.000 kuna koje smo dobili, međutim cijeli trošak sanacije će u konačnici biti oko dva milijuna kuna -rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

ZELENI BRIJEG Krenulo asfaltiranje Lonjske: Uredit će se i pješačke staze, parkirališna mjesta ispred vrtića,...

Radove obavlja tvrtka Zagorac iz Petrinje, a u sklopu radova predviđena je izvedba kamene potporne konstrukcije, postavljanje bušenih pilota i potporni zid, postavljanje odvodnje za oborinske i podzemne vode kao i sanacija ceste i okoliša.

Procijenjena vrijednost radova je 1,8 milijuna kuna bez PDV-a.