Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
PRVA SJEDNICA ŽUPANIJSKOG POVJERENSTVA

Počele pripreme za popis stanovništva 2021

Foto: bpz.hr
Na prvoj sjednici utvrđen je i prijedlog rješenja o osnivanju ispostava za provedbu propisa, predložene su dvije ispostave za Županiju

U vijećnici županijske uprave u Slavonskom Brodu održana je prva sjednica Županijskog popisnog povjerenstva Brodsko-posavske županije koje je, sukladno Zakonu o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, imenovao župan Danijel Marušić.

Raste broj novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji DOSAD NAJVEĆI DNEVNI PORAST BROJA ZARAŽENIH Virus u domu za starije, dio korisnika hospitaliziran

Koordinatorica i predstavnica Državnog zavoda za statistiku Marija Vojnović i voditeljica Područne službe Državnog zavoda za statistiku u Osijeku Verica Andraković dale su informaciju o aktivnostima pripreme, organizacije i provedbe popisa stanovništva, kućanstava i stanova. Na sjednici je utvrđen prijedlog rješenja o osnivanju ispostava za provedbu popisa, kojim je predloženo da se u gradovima i gravitirajućim općinama na području Brodsko-posavske županije osnuju dvije ispostave.

U Novoj Gradiški osnovat će se ispostava za provedbu popisa 2021. godine u gradu Novoj Gradiški te općinama Cernik, Davor, Vrbje, Nova Kapela, Dragalić, Gornji Bogićevci, Okučani, Stara Gradiška, Rešetari i Staro Petrovo Selo. U Slavonskom Brodu bit će osnovana ispostava za provedbu popisa 2021. godine u gradu Slavonskom Brodu te u općinama Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Podcrkavlje, Donji Andrijevci, Vrpolje, Garčin, Gornja Vrba, Klakar, Oprisavci, Oriovac, Sibinj, Sikirevci, Slavonski Šamac, Velika Kopanica i Gundinci. Prijedlog rješenja bit će dostavljen na prethodnu suglasnost glavnoj ravnateljici.