Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
DOSAD NAJVEĆI DNEVNI PORAST BROJA ZARAŽENIH

Virus u domu za starije, dio korisnika hospitaliziran

Raste broj novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Najviše zaraženih je u Slavonskom Brodu

U posljednjih tjedan dana Brodsko-posavska županija, poput većeg dijela Hrvatske, bilježi negativne rekorde po pitanju broja zaraženih koronavirusom.

Održana 27. sjednica Županijske skupštine Sjednica Županijske skupštine prvi put održana u dvorani za vjenčanja Usvojeno županovo izvješće: Sredstva usmjerena tamo gdje su najpotrebnija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od petka, 30. listopada, na području Brodsko-posavske županije u jednom je danu zabilježeno čak 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je preminula.

Bio je to dosad najveći dnevni porast broja zaraženih od početka epidemije.  Najviše zaraženih je u gradu Slavonskom Brodu (61).

Kako se navodi u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite, u jednom privatnom domu za starije i nemoćne osobe pozitivna su 22 korisnika te devet zaposlenika. Dio korisnika čija je klinička slika to zahtijevala hospitaliziran je u slavonskobrodskoj bolnici.

U Opću bolnicu Bjelovar dopremljeni novi respiratori i kreveti ŽUPANIJA POMAŽE U BRIZI ZA COVID BOLESNIKE Nabavljeni novi respiratori i kreveti za oboljele

Zbog dvije pozitivne učiteljice u jednoj osnovnoj školi na području županije u samoizolaciju su stavljena tri razredna odjela te još troje djelatnika iz redova nastavnog osoblja.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije popeo se tako na 1316, dok je broj aktivnih slučajeva 426. Od početka epidemije na području preminulo je devet osoba. Hospitalizirano je ukupno 36 osoba (pet više nego prethodni dan), od čega 27 u slavonskobrodskoj, a devet u novogradiškoj bolnici. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Prema podacima od petka, pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije nalazi se ukupno 939 osoba.