Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sjednica Županijske skupštine prvi put održana u dvorani za vjenčanja

Usvojeno županovo izvješće: Sredstva usmjerena tamo gdje su najpotrebnija

Održana 27. sjednica Županijske skupštine
Foto: bpz.hr
Sjednici koju je vodio predsjednik Pero Ćosić (HDZ) nazočila su 34 od 42 vijećnika, a raspravljali su o 14 točaka

Zbog poštivanja svih propisanih protuepidemijskih mjera, 27. sjednica Skupštine Brodsko-posavske županije prvi je put održana u slavonskobrodskoj dvorani za vjenčanja.

PRIJAVE ZAINTERESIRANIH DO 27. LISTOPADA Županija studentima sufinancira prijevoz vlakom

Većina glasova

Na samom početku vijećnici su minutom šutnje odali počast preminulom vijećniku Vinku Kuzmiću.

Sjednici koju je vodio predsjednik Pero Ćosić (HDZ) nazočila su 34 od 42 vijećnika, a raspravljali su o 14 točaka.

Većinom glasova usvojeno je izvješće o radu župana za razdoblje od siječnja do lipnja ove godine.

Završeni radovi na obnovi zgrade stare poliklinike i pedijatrije brodske bolnice Bolnica oku ugodna i energetski učinkovitija, ušteda oko 650 tisuća kuna

Kako je istaknuo i sam župan Danijel Marušić, prvih šest mjeseci, uz redovne poslove, obilježili su i oni koji su bili nužni kako bi se što bolje odgovorilo na uvjete koje je stvorila epidemija koronavirusa.

Suglasnost bolnici

Riječ je o odlukama i mjerama kojima je Županija svoja sredstva usmjeravala tamo gdje su najpotrebnija, a to su u prvom redu bili zdravstvo te pomoć gospodarstvenicima.

– Želim posebno istaknuti da je, na tragu mjera za pomoć gospodarstvu koje je Vlada RH donijela zbog pandemije koronavirusa, i Brodsko-posavska županija aktivno djelovala i u lipnju ove godine utvrdila i donijela program mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica epidemije, a sve u cilju očuvanja radnih mjesta, poticanja poslovanja te osiguranja tekuće likvidnosti i konkurentnosti poduzetnika i poljoprivrednika – rekao je Marušić.

KONGRES U SLAVONSKOM BRODU Pandemija dodatno uzdrmala pilanare

Svi su vijećnici dignuli ruke i za odluku o promjeni naziva Obrtničke škole Slavonski Brod, program rada i financijski plan Savjeta mladih Brodsko-posavske županije za 2021. godinu te za zaključak o davanju suglasnosti Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević” za preuzimanje obveza za nabavu dugotrajne imovine za prenamjenu i opremanje jedinice za moždani udar u jedinicu za intenzivno liječenje COVID-19 pozitivnih pacijenata i potpisivanje ugovora.

Umjesto preminulog vijećnika Vinka Kuzmića ponovno je verificiran mandat zamjenici vijećnika Mihajli Šunić.