Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
HVALEVRIJEDAN PROJEKT

Počeli radovi na trgovini 'Bilogorska košara' gdje će se moći kupiti domaći proizvodi

1/6
Bilogorska košara, trgovina domaćih, zdravih proizvoda koju će voditi braniteljsko socijalna zadruga svoja vrata je vrata širom otvorila za sve one željne domaćih, provjerenih proizvoda.

Bjelovarsko-bilogorski kraj nadaleko je poznat po kvalitetnim domaćim proizvodima u kojima je sačuvana svježina okusa, čistoća prirode, toplina sunca i rad vrijednih ruku tamošnjih poljoprivrednika. Samo takva kombinacija može dati proizvode dostojne jedne košare u kojoj će se naći sve najbolje, ubrano, uzgojeno i prerađeno s bilogorskih polja.

ULAGANJE U PREDŠKOLSKI ODGOJ U prijedlogu proračuna i vrtić na sjeveru grada

U suradnji Grada Bjelovara, Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, Gradskog muzeja Bjelovar i članova Braniteljske zadruge „Bilogorska košara“ započeli su radovi na uređenju prodavaonice koja će postati posebno i objedinjeno mjesto ponude i potražnje te kroz koju će zaživjeti ona misao kako za kvalitetnu hranu treba proći najkraći put od polja do stola.

Bilogorska košara, trgovina domaćih, zdravih proizvoda koju će voditi braniteljsko socijalna zadruga svoja vrata je vrata širom otvorila za sve one željne domaćih, provjerenih proizvoda.

- Nažalost trebalo nam je trideset godina da prepoznamo koiko je bitno imati vlastitu proizvodnju i ovakvu trgovinu. Moram se jednoj osobi posebno zahvaliti, Bjelovarčani znaju o lome pričam, to je moj zamjenik Igor Brajdić. Za neke stvari ja nisam vjerovao da se mogu odraditi, ali on je uporno gurao i krasan je primjer kako se može štonse naumi kada se pokuca na sva moguća vrata. Brajdić je taj koji vas je sve okupio i koji marljivo, strpljivo korak po korak gradi odličnu priču. Otvaranjem trgovine ove vrste šaljemo poruku o kvaliteti proizvoda i dostupnosti kvalitete proizvoda. Tek u ovoj krizi smo spoznali koliko je bitno imat svoje - kazao je gradonačelnik Grada Bjelovara, Dario Hrebak.

Radno vrijeme ove trgovine lokalnih bilogorskih specijaliteta bit će 8-16 sati preko tjedna te subotom od 8-12 sati, a nalazi se na adresi Josipa Jurja Strossmayera 2b u Bjelovaru. Samo neki od proizvoda koji će se naći na policama su kvargl, kuhani sirevi sa okusom, bjelovarski majburger, suhomesnati proizvodi, bilogorski med, bučino ulje, zimnice, ajvar, rakije i likeri, džemovi, prirodni sokovi, itd. Grad Bjelovar i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar cijene i podržavaju domaće proizvođače i lokalnu proizvodnju. Otvorenju je prisustvovala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Brodsko-posavska županija financijski dokument županije za 2021. godinu Proračun 'težak' 1,14 milijardi kuna, nastavljaju se započeti projekti i ulaganja

- Ovo je lijepa prigoda i već drugi put ovaj tjedan imam čast otvoriti ovakvu vrstu trgovine. Moramo osnažiti našu poljoprivredu, učini je dostupnom našim građanima. Ona mora biti profitabilna, ekonomski snažna. Ova trgovina ne treba biti samo u centru Bjelovara, već u svakom gradu. Ova Županija i lokalne jedinice samouorave jedne su od najboljih po povlačnenju sredstava europskih fondova i na tome im čestitam. Sam Grad Bjelovar povukao je 340 milijuna kuna. Ti će projekti donijeti razvoj, a ste dokazali da novce trošite na učinkovit način-kazala je prilikm otvorenja ministrica Vučković.