Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
UREĐENJE JEDNOG OD BISERA OSIJEKA

Počelo nasipavanje plaže na Kopakabani

Foto: Osječko-baranjska županija
Kopakabana je jedan od bisera Osijeka i idući korak bit će rješavanje problema koji su se pojavili pri rekonstrukciji bazenskog kompleksa.

 

Radni strojevi na brodovima Hrvatskih voda počeli su s nasipavanjem pijeska i uređivanjem plaže na lijevoj obali Drave na prostoru popularnog kupališta Kopakabane. Prijedlog za to došao je potkraj prošle godine od saborskog zastupnika i člana Nacionalnog vijeća za vode Ivana Radića. Uz Ivana Radića, početku radova nazočili su i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Željko Kovačević.

NIJE BILO PRIGOVORA NA REZULTATE IZBORA Posavec: "Pred nama su veliki izazovi"

– Riječ je o pijesku koji se treba ukloniti s plovnog puta da bi brodovi mogli ploviti do osječke luke. Potrebno je i osvježiti i poboljšati stanje kupališta Kopakabane – rekao je Đuroković. Radovi će trajati mjesec dana, a na plažu će se nasipati 10.000 kubnih metara pijeska koji će se rasporediti kako bi Osječani imali urednu plažu kakvu i zaslužuju.

– Ostvarili smo obećanje da će građani ove godine imati prelijepu obalu na Kopakabani i brojne popratne sadržaje.

Kopakabana je jedan od bisera Osijeka i idući korak bit će rješavanje problema koji su se pojavili pri rekonstrukciji bazenskog kompleksa. Projekt se mora revidirati da se može što prije realizirati. Nakon idejnog rješenja zatražit ćemo suglasnost Hrvatskih voda da Grad Osijek preuzme upravljanje dravskom obalom i da s bazenima dobijemo cjeloviti projekt kompleks Kopakabane – rekao je Radić. Inicijativa za eksploataciju pijeska iz hrvatskih rijeka nakon 10 godina zabrane došla je od župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, a ovo je još jedna korist od te odluke.

Osim plaže na Dravi, pijesak se koristi i u gradnji cesta na trasi koridora 5c koji se u punom profilu gradi kroz Baranju.