Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NIJE BILO PRIGOVORA NA REZULTATE IZBORA

Posavec: "Pred nama su veliki izazovi"

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Županijsko izborno povjerenstvo utvrdilo je, prema službenim rezultatima, kako je u izboru za župana Matija Posavec osvojio 27.866 glasova ili 64,61 posto, kandidat Goran Gotal 6778 glasova ili 15,71 posto, kandidat Mario Medved 6183 glasa ili 14,33 posto, a kandidat Dejan Levačić 1307 glasova ili 3,03 posto

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek predao je službene rezultate izbora 2021. godine i čestitao izabranom županu Matiji Posavcu i njegovu zamjeniku Josipu Grivcu.

LOKALNI IZBORI Župan Marušić već u prvom krugu izborio novi mandat

Na objavljene rezultate lokalnih izbora za župana i za članove Županijske skupštine nije bilo nikakvih prigovora pa su rezultati postali konačni. Matija Posavec na lokalnim izborima dobio je najveću podršku građana kao kandidat za župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu u Hrvatskoj. Postotak potpore od 65 posto u izborima za župana i 59 posto za Županijsku skupštinu ujedno je i najbolji rezultat ikada na izborima u Međimurju.

– Na rezultate izbora gledam sa strahopoštovanjem. S jedne strane izuzetno mi je drago što su građani prepoznali i honorirali dosadašnji rad, trud, energiju i iskrenost u svih ovih osam godina i hvala im na tome. S druge strane, svjestan sam da ovakva potpora obvezuje na još veći rad, trud i predanost poslu. Zajedno sa svojim suradnicima mogu garantirati da ćemo se dokazivati, stvarati rezultate, raditi i razvijati naše Međimurje. Pred nama su veliki izazovi koje ćemo svladavati odgovornim, predanim, transparentnim i poštenim radom – rekao je župan Posavec.

Županijsko izborno povjerenstvo utvrdilo je, prema službenim rezultatima, kako je u izboru za župana Matija Posavec osvojio 27.866 glasova ili 64,61 posto, kandidat Goran Gotal 6778 glasova ili 15,71 posto, kandidat Mario Medved 6183 glasa ili 14,33 posto, a kandidat Dejan Levačić 1307 glasova ili 3,03 posto. U Skupštinu Međimurske županije, prema zbrojenim glasovima, ulaze prve tri liste s osvojenim najvećim brojem glasova, i to Nezavisna lista Matije Posavca i partnera s 23 vijećnika, lista SDP-a i partnera s osam vijećnika i lista HDZ-a sa šest vijećnika.