Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
LOKALNI IZBORI

Župan Marušić već u prvom krugu izborio novi mandat

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Zahvalivši biračima koji su prepoznali program HDZ-a i koalicijskih partnera, novi-stari župan poručio je da se svih ovih godina trudio svojim radom opravdati ukazano povjerenje.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić (HDZ) i na ovim je izborima već u prvom krugu zadobio povjerenje birača. Tako je izborio novi četverogodišnji mandat u županiji na čijem je čelu više od 13 godina.

epidemiološka slika sve bolja Brođanka Katarina Marić milijunta je osoba cijepljena protiv COVID-19 u Hrvatskoj

Prema podacima DIP-a, Marušić je još jedan mandat potvrdio s osvojenih 53,39 posto glasova. Na izborima za skupštinu Brodsko-posavske županije koalicija HDZ-HKS-HSP osvojila je 42,28 posto glasova i 19 od 37 vijećničkih mandata. Zahvalivši biračima koji su prepoznali program HDZ-a i koalicijskih partnera, novi-stari župan poručio je da se svih ovih godina trudio svojim radom opravdati ukazano povjerenje. Naglasio je da će raditi na dobrobit cijele županije, njezina dva grada i 26 općina.

– Ja moram biti župan svih stanovnika županije. Tako ću se i ponašati i trudit ću se svojim radom opravdati povjerenje koje mi je pruženo. Najviše zahvaljujem predsjedniku Županijskog odbora Peri Ćosiću i članovima moje stranke koji su mi dali prigodu da budem kandidat – rekao je Marušić On je naglasio kako pred njim i njegovim suradnicima stoji puno posla, ali i puno mogućnosti.

– Otvaraju nam se neke nove perspektive u području europskih projekata i vjerujem da ćemo to što bolje iskoristiti za Brodsko-posavsku županiju. Naravno, na prvom mjestu je gospodarstvo. Ići ćemo upravo s takvim projektima koji donose uvjete za razvoj gospodarstva – istaknuo je Marušić