Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
bogat zabavan program

Počinje 193. Samoborski fašnik

1/18
Foto: Grad Samobor
Najmaštovitije maske očekuju vrijedne nagrade

Samoborski fašnik, najstarija i najveća pokladna svečanost u ovom dijelu Europe, svoje će 193. izdanje predstaviti od 22. veljače do 5. ožujka 2019. godine.

U dva vikenda i na pokladni utorak Slobodne Fašničke Republike na svoje će doći maškare svih uzrasta.

Samobor državni zavod za statistiku Iz Samobora se ne odlazi, a sad je to i dokazano

Centralna mjesta fašničkih događanja i ove su godine Trg kralja Tomislava, Trg Matice hrvatske, Kleščićeva ulica i trg kod pošte.

Uz bogat zabavni program, i ove nas godine očekuju ETNOcest s taborima mjesnih odbora, SRAKAfest, SRAKOtrk te mnoštvo dječjih programa.

Foto: Grad Samobor

U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih sati glavnom će pozornicom proći preko 4.500 izvođača: 3300 djece u povorkama, plesne grupe, zborovi, članovi mjesnih odbora s 15-ak alegorijskih kola, 500 karnevalista iz Hrvatske i inozemstva te mnoštvo raznih izvođača.

Posjetitelje će uveseljavati stalni fašnički likovi - Princ, Sraka, Sudec i Fiškal, koji će bez dlake na jeziku, komentirati aktualne društvene teme i zafrkavati se s maškarama.

Najmaštovitije maske očekuju vrijedne nagrade, a svi detalji o načinu sudjelovanja te fašničkom programu bit će uskoro objavljeni, obavještavaju iz Grada Samobora.

Strukovne škole u Samoboru i Dugom Selu centri kompetentnosti Odlukom MZO-a Dva nova centra kompetentnosti