Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Four Seasons - Resort and Private Residences

Počinje gradnja luksuznog hotela i apartmana, otvara se 320 radnih mjesta

Prezentacija projekta Four Seasons resorta pokraj Starog Grada na Hvaru
1/8
Foto: Promo
Four Seasons – Resort and Private Residences Hvar prvi je Four Seasons resort na Jadranu. Investitori planiraju izgraditi hotel sa 120 soba te stotinjak luksuznih vila i apartmana koje će biti na prodaju domaćim i stranim klijentima

Stari Grad na Hvaru do 2019. trebao bi dobiti luksuzni turistički kompleks s hotelom od 120 soba te još oko 100 luksuznih vila i apartmana, a ovim projektom otvorit će se i 320 radnih mjesta.

Radi se o projektu Four Seasons - Resort and Private Residences Hvar u uvali Brizenica čiji je investitor banka Arqaam Capital iz Dubaija koja je ovog vikenda svečano otvorila svoj prodajni ured u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Važnost ovog projekta za državu potvrđuje i činjenica da je prošle godine uvršten na listu strateških projekata Republike Hrvatske, napominju investitori.

Dennis Wijsmuller, suosnivač i izvršni direktor banke Arqaam Capital ovom je prigodom istaknuo kako vjeruje u uspješnost ovog projekta te naglasio kako će ovakva greenfield investicija učvrstiti poziciju Hrvatske kao jedne od vodećih turističkih destinacija.

- Nažalost, trenutno na ovom području ne postoji razina i kvaliteta usluge koju mi planiramo pružiti našim klijentima, a luksuzni smještaj i dodatni bogati kulturni, zabavni i ugostiteljski sadržaji doprinijet će gospodarskom razvoju otoka Hvara, Splitsko-dalmatinske županije i cijele države. Tu smo s namjerom da ostanemo, bez obzira na prepreke na koje smo do sada nailazili. Sve je to dio ovog procesa – rekao je Wijsmuller.

Brojni popratni sadržaji

Wijsmuller smatra kako Hrvatska ima ogroman potencijal za razvoj luksuznog turizma, a ponosan je jer su upravo oni ti koji još jednom pokazuju svjetskoj i lokalnoj zajednici što se u Hrvatskoj može i treba napraviti.

- Sretni smo jer ćemo realizacijom ovog projekta doprinijeti i razvoju lokalne zajednice otoka Hvara i posebno Starog Grada. Hvala svim stanovnicima Starog Grada i otoka Hvara na potpori, a cilj nam je u budućnosti nastaviti suradnju s lokalnom zajednicom na obostranu korist. Gradnja turističkog kompleksa trebala bi započeti do kraja ove godine, a ovim projektom otvorit će se 320 novih radnih mjesta – istaknuo je Wijsmuller.

Four Seasons – Resort and Private Residences Hvar prvi je Four Seasons resort na Jadranu. Investitori planiraju izgraditi hotel sa 120 soba te stotinjak luksuznih vila i apartmana koje će biti na prodaju domaćim i stranim klijentima. Uz smještajne kapacitete, kompleks će obuhvaćati i brojne popratne sadržaje za odmor i rekreaciju poput bazena, vrhunskog spa i fitness centra, nekoliko restorana, kafića, barova i butika, kao i prostorije za konferencije i bankete.