Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PROJEKT VRIJEDAN 30,8 MILIJUNA KUNA

Počinje gradnja nove moderne dvorane u Čepinu

Foto: Osječko-baranjska županija
Rok izvođenja je dvije godine

Ugovor o izvođenju radova na gradnji nastavno-sportske dvorane OŠ Miroslava Krleže Čepin potpisali su proteklog tjedna čepinski načelnik Dražen Tonkovac i Ivan Dumančić, kao predstavnik izvođača radova, odnosno zajednice gospodarskih subjekata Iver d.o.o. Čepin i Stolarija Goood d.o.o. Osijek. Ugovorena cijena radova iznosi 30,859.525 kuna, a rok izvođenja je dvije godine. Ugovor je potpisan u sjedištu Osječko-baranjske županije koja je osnivač OŠ Miroslava Krleže te će s Općinom Čepin u omjeru pola-pola financirati gradnju dvorane.

POSTROJENJE ZA DVOSTUPANJSKU FILTRACIJU VODE Riješen problem arsena u vodi za piće u Osijeku i okolici

– Općina Čepin najveća je općina u Hrvatskoj, a nalazi se u našoj županiji koja stoga ima i obvezu pomoći u realizaciji njezinih kapitalnih projekata. Prije četiri godine obećao sam da ćemo zajedno s Općinom sagraditi sportsku dvoranu, prvu i jedinu te vrste na tom području, koja je neophodna za 13.000 stanovnika ove općine, osobito s obzirom na velik broj mladih, ali i sportskih klubova i udruga koje ondje djeluju. Potpisom ugovora može početi gradnja, a vjerujem da ćemo 2023. u Čepinu imati veliku dvoranu, na radost svih mještana – kaže župan Ivan Anušić.

Načelnik Dražen Tonkovac ističe da bez Županije Općina Čepin nikada ne bi mogla sagraditi modernu nastavno-sportsku dvoranu koja će biti na raspolaganju učenicima, ali i brojnim sportskim, kulturnim i društvenim udrugama. Kad se završi nova dvorana, stara dvorana će se prenamijeniti u učionice, a time će škola steći uvjete za rad u jednoj smjeni.