Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
DOBRA VIJEST

Počinje raditi Dijabetološka dnevna bolnica

Dijabetološka dnevna bolnica
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Poliklinički pristup u liječenju dijabetesa u Općoj bolnici Virovitica

Dobra vijest stiže za pacijente koji boluju od šećerne bolesti – do kraja svibnja počet će s radom reorganizirana Dijabetološka dnevna bolnica u okviru Dnevne bolnice Službe internističkih djelatnosti Opće bolnice Virovitica.

Ovaj poliklinički pristup nastavak je medicinskih usluga koje je bolnica za pacijente oboljele od dijabetesa pokrenula još prije tridesetak godina, tada u Centru za dijabetes. S prekidima provodio se do prije desetak godina, kada je zbog sve većeg priljeva oboljelih, kako onih s dijabetesom tako i onih s bolestima štitnjače, ali i pacijenata s osteoporozom, prebačen na isključivo ambulantni rad. Danas je pak na Odjelu dovoljan broj liječnika za ponovno pokretanje polikliničkog pristupa liječenja dijabetesa u sklopu Dnevne bolnice.

Dnevna bolnica trebala bi ne samo smanjiti liste čekanja nego i osigurati da komplikacija u liječenju dijabetesa bude što manje, a kvaliteta života oboljelih što bolja.

Virovitičko-podravska županija U Dom zdravlja u Slatini u dvije godine uložen 819.741 eura Virovitičko-podravska županija Povijesni dan za županiju – počela gradnja brze ceste Radovi na trodijelnoj školskoj sportskoj dvorani u Virovitici Virovitica Novi sportski tereni u gimnaziji