Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitičko-podravska županija

U Dom zdravlja u Slatini u dvije godine uložen 819.741 eura

Foto: Kristijan Toplak
Zgrada je energetski obnovljena, a nabavljen je i kombi namijenjen bolesnicima palijativne skrbi

U samo dvije posljednje godine ukupno 819.741 euro uložen je u stvaranje boljih i kvalitetnijih uvjeta za rad Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Slatini, s ciljem dodatnih energetskih ušteda. Sredstva su to Europske unije i Virovitičko-podravske županije.

Nakon najvećeg zahvata, zamjene stolarije i energetske obnove Paviljona IV., koja je iznosila 660.027 eura i što je osigurala Virovitičko-podravska županija, zamijenjena je stolarija i energetski je obnovljena fasada na zgradi Paviljona III., za što je Županija izdvojila 127.642 eura. Osim toga, nabavljeno je kombi vozilo koje će služiti za palijativne usluge Doma zdravlja VPŽ-a. Vozilo, nabavljeno županijskim sredstvima, koštalo je 32.166 eura.

Potpora Županije

Tim povodom Slatinu su obišli župan Igor Andrović i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ-a dr. Ivica Fotez.

– Zahvaljujemo Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću na punoj potpori koju nam daju sve ovo vrijeme. Nakon obnove zgrade Paviljona III., energetski smo kompletno obnovljeni s najvećom razinom uštede. Istodobno je sredstvima Županije nabavljeno kombi vozilo, namijenjeno bolesnicima palijativne skrbi. Mi imamo posudionicu ortopedskih pomagala, prije svega bolesničkih kreveta, a njihova doprema do naših korisnika osobnim automobilom nije moguća. U sklopu projekta palijativne skrbi, ali i donacijama, raspolažemo s velikim brojem pomagala koja sada možemo, u bilo koje doba, dostaviti našim korisnicima. Do sada smo se snalazili na različite načine, najviše uz suradnju s Crvenim križem. U budućnosti želimo u zgradi Doma zdravlja u Virovitici napraviti stacionarni tip palijative, kako bismo našim najtežim bolesnicima pomogli dostavom pomagala, ali i osigurali kvalitetniji i dostojanstveniji život. Još su nam ostala tri objekta koja trebamo energetski obnoviti, u Crncu, Špišić Bukovici i Mikleušu. Crnac je trenutačno najbliže rješenju, a i te projekte radimo u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom – naglasio je ravnatelj Fotez.

Nova ulaganja

– Mi ćemo i nadalje nastaviti s ulaganjima u stvaranje boljih uvjeta zdravstvene brige i skrbi za sve naše stanovnike, kako ovdje u Slatini tako i diljem županije – poručio je župan Igor Andrović.

– Svaki onaj euro kojim smo smanjili troškove energenata uložit ćemo u poboljšanje uvjeta rada liječnika i medicinskih sestara i tehničara ili novu opremu, a samim time stvaranje boljih uvjeta svima onima koji će koristiti usluge Doma zdravlja. Kao osnivači svih zdravstvenih institucija na našem području, od Doma zdravlja VPŽ-a, Opće bolnice Virovitica, Zavoda za hitnu medicinu VPŽ-a i Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ-a, vlastitim i europskim sredstvima i nadalje ćemo stvarati bolje uvjete za sve korisnike zdravstvenih usluga – podcrtao je Andrović.

Virovitičko-podravska županija Povijesni dan za županiju – počela gradnja brze ceste Važan projekt Virovitičko-podravske županije Širokopojasni internet u osam općina Virovitičko-podravska županija Rekordna zaposlenost u posljednjih deset godina