Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
muzej tambure

Počinje realizacija projekta Kuće tambure-Slavonske notne bajke

Slavonski Brod: Počinje realizacija projekta Kuće tambure-Slavonske notne bajke
1/16
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pretvaranjem dijela Tvrđave u Interaktivni kreativni centar posvećen tradicionalnoj tamburaškoj glazbi i tradicijskom glazbenom instrumentu prostor bi se zaštitio od daljnjeg propadanja, kasnijim programima trebao bi biti pretvoren u pravu turističku atrakciju

Grad Slavonski Brod kreće s realizacijom sveobuhvatne obnove sjevernog dijela zapadnog kavalira Tvrđave Brod u projekt Kuća tambure - Slavonska notna bajka na ukupno 2500 kvadrata površine.

Slavonski Brod najviše inozemnih turista Slavonski Brod lani je posjetilo više od 18.600 turista

Ovim projektom predviđeno je uz muzejski postav, smjestiti i multimedijalni centar, majstorsku radionicu, suvenirnicu i druge pripadajuće sadržaj, dio činit će i polivalentna dvorana, arhivsko dokumentacijski centar te administrativni i skladišni prostori.

Pretvaranjem dijela Tvrđave u Interaktivni kreativni centar posvećen tradicionalnoj tamburaškoj glazbi i tradicijskom glazbenom instrumentu prostor bi se zaštitio od daljnjeg propadanja, kasnijim programima trebao bi biti pretvoren u pravu turističku atrakciju i prvoklasan turistički doživljaj za posjetitelje kako iz Hrvatske tako i inozemstva.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je 27 milijuna kuna. Iznos koji  sufinancira Europska unija je 85 posto, odnosno 23.266.731 kuna, dok će ostatak od 15 posto sredstava biti osigurano iz proračuna Grada. Rok za realizaciju projekta je 24 mjeseca. 

Marsonikon, Slavonski Brod Šesti 'Marsonikon' Slavonski Brod će na jedan dan postati metropola SF-a