Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
PROJEKT “PRSTEN POTPORE IV”

Počinje selekcija kandidata za 182 pomoćnika u nastavi

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Cilj projekta je uspješnija socijalizacija, obrazovni uspjeh učenika te rast njihova emocionalnog funkcioniranja

Počela je selekcija kandidata za pomoćnike u nastavi u sklopu projekta “Prsten potpore IV”, za školsku godinu 2021./2022., a po osnovnim i srednjim školama provodit će se do 1. rujna prema rasporedu dostupnom na web-stranicama Zagrebačke županije.

– Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj – naglašavaju u županijskoj upravi.

Kandidati mogu pristupiti selekciji, dodaju dalje, ako njihova tjelesna temperatura nije viša od 37,2 Celzijeva stupnja (mjerena prije dolaska u školu), ako se osjećaju dobro i nemaju ukućane u samoizolaciji, ako nisu unutar prethodnih 14 dana boravili u inozemstvu, a ako su bili izvan zemlje, moraju imati negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati.

Objavljen je javni poziv, a prijave se podnose školama partnerima projekta Zagrebačke županije Za projekt “Prsten potpore” i zapošljavanje pomoćnika u nastavi izdvojit će se 8,2 milijuna kuna

Osim toga bitno je da nisu u proteklih 14 dana imali kontakt s osobom zaraženom koronavirusom te nemaju nijedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha. 

– Zbog provedbe epidemioloških mjera i sprečavanja širenja koronavirusa, svi kandidati koji pristupe selekciji dužni su u prostoru škole nositi zaštitnu masku – naglašavaju dalje.

U sklopu projekta “Prsten potpore IV” zapošljava se 182 pomoćnika u nastavi i jedan stručan komunikacijski posrednik za rad sa 196 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Cilj projekta je uspješnija socijalizacija, obrazovni uspjeh učenika te rast njihova emocionalnog funkcioniranja.