Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Projekt vrijedan 12 milijuna kuna

Počinju građevinski radovi u centru "Med dvemi vodami"

Foto: Međimurska županija
Uz stalni interpretacijski postav u dvije galerije i suvenirnicu, bit će uređena i okućnica, dječje igralište... Završetak radova predviđen je do kraja siječnja 2020.

Potpisan je ugovor o izvođenju građevinskih radova na Centru za posjetitelje "Med dvemi vodami" u Križovcu, vrijednih 1,4 milijuna kuna. Uređenje prizemlja i okućnice objekta Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode dio je projekta započetog u listopadu 2018. Ugovor su potpisali ravnatelj Siniša Golub i Igor Hoblaj, direktor tvrtke Team građenje.

Projekt će otvoriti brojne mogućnosti za rad 17 kulturno-umjetničkih udruga Ugovor za radove vrijedne 2,3 milijuna kuna Međimurje se ravnomjerno razvija, ulaže se i u male sredine

Objekt sagrađen 1860. predan je 2007. na korištenje Međimurskoj prirodi. Po završetku radova postat će središnja točka u kojoj će žitelji i turisti moći naučiti nešto o važnosti prirode i vrijednostima zavičaja.

– U planu je izrada fotomonografije sveobuhvatne prirodne baštine Međimurja, a u tijeku je i snimanje šest dokumentarnih filmova koji će se prikazivati našoj publici – rekao je Golub.

Uz stalni interpretacijski postav u dvije galerije i suvenirnicu, bit će uređena i okućnica, dječje igralište... Završetak radova predviđen je do kraja siječnja 2020.

Zrinska garda obilježila spomendan Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana važan povijesni događaj Međimurje obilježava stotu obljetnicu odcjepljenja od mađarske države

– Na multimedijalni način prikazat ćemo naše Međimurje, stvoriti centre u kojima će posjetitelji moći uživati u zelenoj oazi – kazao je župan Matija Posavec.

Voditeljica projekta Petra Pavičić iz REDEA-e podsjeća da je za cijeli projekt osigurano bespovratnih 10,3 milijuna kuna, a vrijednost je 12,1 milijuna kn.