Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ugovor za radove vrijedne 2,3 milijuna kuna

Međimurje se ravnomjerno razvija, ulaže se i u male sredine

Projekt će otvoriti brojne mogućnosti za rad 17 kulturno-umjetničkih udruga
1/6
Foto: Međimurska županija
Vjerujem da će se u obnovljenom domu odvijati kvalitetni sadržaji na korist svih mještana Gornjeg Mihaljevca i da će investicija uvelike doprinijeti razvoju kulture, rekao je potpredsjednik Vlade Predrag Štromar

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u Gornjem Mihaljevcu načelniku Općine Goranu Lovrecu uručio je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove Doma kulture, vrijedan 1,434.302 kune. Ukupna investicija iznosi 2,349.606,78 kuna, a ostatak će se financirati proračunskim sredstvima Općine.

Novo priznanje za povoljno poduzetničko okruženje 'Uspjeh definiraju jasna strategija, konkretni ciljevi, sinergija, vizija i jako puno rada'

– Drago mi je što u Međimurskoj županiji uručujem još jedan ugovor vezan uz ulaganja u razvoj manjih sredina. Vjerujem da će se u obnovljenom domu odvijati kvalitetni sadržaji na korist svih mještana Gornjeg Mihaljevca i da će investicija uvelike doprinijeti razvoju kulture. Drago mi je i što Međimurska županija u ovom dijelu Hrvatske najuspješnija u privlačenju europskih sredstava – rekao je Štromar.

Načelnik Lovrec rekao je da će projekt otvoriti brojne mogućnosti za rad 17 kulturno-umjetničkih udruga, a očekuje i uštedu energije na godišnjoj razini od najmanje 50 posto.

Foto: Međimurska županija

Župan Matija Posavec istaknuo je da se u Međimurju na najbolji mogući način koristi mogućnost sufinanciranja projekata energetske obnove.

– Osim obnove 20-ak osnovnih i srednjih škola, Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, Županijske bolnice i izgradnje desetak dječjih vrtića, europska sredstva koristimo i za obnovu domova kulture, što dokazuje da ravnomjerno razvijamo cijelo naše Međimurje – kazao je župan Posavec i najavio da će se suradnja MŽ-a i Općine nastaviti gradnjom sportske dvorane i dogradnjom učionica za jednosmjensku nastavu u osnovnoj školi. Općina Gornji Mihaljevec ima 12 naselja s oko 2000 stanovnika. 

Učenici i učitelji darivali su župana suvenirima iz svojih sredina Sudionici Erasmus+ projekta u posjetu Međimurskoj županiji Međimurska popevka na engleskom, španjolskom, grčkom...