Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Bit će sagrađena i nova parkirališna mjesta

Počinju radovi na uređenju Zvonimirove

Foto: orahovica.hr
Radovi su vrijedni gotovo 1,5 milijuna kuna, a ako vremenske prilike dopuste, trebali bi biti završeni za četiri mjeseca.

Ispunjeni su svi preduvjeti za početak radova na uređenju dijela Ulice kralja Zvonimira u Orahovici. Početkom listopada potpisani su ugovori s izvođačem radova i nadzorom, a poslovi su povjereni Zajednici ponuditelja i Uredu ovlaštenog inženjera građevinarstva, vlasnika Antuna Milete iz Višnjevca, piše portal orahovica.hr.

Potrošnja energije smanjit će se za gotovo 72 posto Započela obnova doma u N. Mihaljevcima

Podsjetimo, radovima na uređenju središta grada bit će obuhvaćen dio ulice u duljini od 85 metara, od mjesta završetka središnjega gradskog trga do križanja s obilaznicom samog centra, odnosno od prodavaonice Konzum do nekadašnje kinodvorane. S obzirom na to da se radi o užem središtu grada, izvođač će u skladu s mogućnostima nastojati osigurati nesmetan promet, ali parkiranje neće biti omogućeno, poručili su iz Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice.

Jedna od prvih aktivnosti bit će pripremni radovi, tijekom kojih će na spomenutoj dionici biti uklonjena postojeća stabla. Nakon završetka radova ponovno će tim dijelom Zvonimirove ulice biti moguć cestovni promet, a bit će sagrađena i nova parkirališna mjesta te zasađena nova stabla.

Radovi su vrijedni gotovo 1,5 milijuna kuna, a ako vremenske prilike dopuste, trebali bi biti završeni za četiri mjeseca.