Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Potrošnja energije smanjit će se za gotovo 72 posto

Započela obnova doma u N. Mihaljevcima

1/5
Foto: Grad Požega
Projekt vrijedan 910 tisuća kuna sa 60 posto iznosa sufinancira se bespovratnim sredstvima EU

U Novim Mihaljevcima predstavljen je projekt energetske obnove zgrade društvene građevine, prijavljen u sklopu poziva “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Projekt vrijedan 910 tisuća kuna sa 60 posto iznosa sufinancira se bespovratnim sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

ULAGANJE HRVATSKIH CESTA Dva kružna toka, rekonstrukcija državne ceste...

– Ovaj projekt je još jedan dokaz kako naša Lokalna razvojna agencija radi izvrsno, kao i da imamo kvalitetnih tvrtki s iskustvom i znanjem koje mogu izvesti radove. Cilj nam je sve objekte od društvenog značaja dovesti u stanje primjereno 21. stoljeću kako bi naši sugrađani u njima mogli neometano provoditi svoje aktivnosti – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom obilaska radova.

Foto: Grad Požega

Cilj ulaganja u uređenje objekta društvene građevine je smanjenje potrošnje energije. U tu svrhu provest će se energetska obnova, što će dovesti do racionalnijeg i ekonomičnijeg utroška energije. Uz uštedu od 78,327,06 kWh godišnje ili 71,77 posto, objekt će se iz energetskog G razreda svrstati u C razred.

Projektne aktivnosti moraju biti završene najkasnije 24 mjeseca od potpisa ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, odnosno do 24. rujna iduće godine.