Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Stari grad

Počinju radovi vrijedni 17,4 milijuna kuna

Stari grad u Čakovcu
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Projekt rekonstrukcije i revitalizacije fortifikacije Starog grada u Muzej nematerijalne baštine "Riznica Međimurja" počeo je 1. svibnja prošle godine, a potrajat će do 1. svibnja 2020.

Danas će u dvorištu Staroga grada Čakovec biti potpisan ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji bedema, vrijedan 27,4 milijuna kuna. Izvođač je Zajednica ponuditelja Đurkin i Team građenje. Projekt rekonstrukcije i revitalizacije fortifikacije Starog grada u Muzej nematerijalne baštine "Riznica Međimurja" počeo je 1. svibnja prošle godine, a potrajat će do 1. svibnja 2020.

U budućem postavu bit će, uz ostalo, obrađeni i mitovi i legende, sve na tehnološki suvremen način. Investicija je to od 40,8 milijuna kuna, od čega je 85 posto nepovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U radionici su sudjelovale vrtićke skupine Listići i Delfinići Suradnja s Mađarima Djeca učila o tome tko su bili Zrinski i gdje leži čakovečki zmaj pozoj komarci hladno zamagljivanje Bioinstitut Čakovec u akciji protiv komaraca