Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždin

Podjela 100 tona besplatnog gnojiva

1/3
Foto: Grad Varaždin
U ovakvim kriznim vremenima se pokazuje da je taj način podjele gnojiva i briga za vrtlare, male poljoprivredne proizvođače i sve one koji proizvode hranu u svojim vrtovima i okućnicama itekako urodila plodom, rekao je gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok

U četvrtak i petak 420 varaždinskih obitelji dobit će od Grada Varaždina besplatno organsko peletirano gnojivo. Podjela 100 tona gnojiva vrijednog 200 tisuća kuna počela je u naseljima Kućan Gornji, Kućan Marof i Poljana Biškupečka.

Varaždin Vatrogasci čekaju četiri nova vozila

- Prošle smo godine, nakon šest godina stanke, ponovo započeli s podjelom ovog organskog peletiranog gnojiva. Interes je ove godine trostruko veći nego lani. U ovakvim kriznim vremenima se pokazuje da je taj način podjele gnojiva i briga za vrtlare, male poljoprivredne proizvođače i sve one koji proizvode hranu u svojim vrtovima i okućnicama itekako urodila plodom. Mislim da je dobro da potičemo poljoprivrednu proizvodnju osobito za potrebe samih građana. Sve više ljudi traži upravo domaću hranu sa sljedivošću podrijetla i ovo je prilika da potaknemo tu proizvodnju - rekao je gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok.  

Uz gradonačelnika je bio i pročelnik dr.sc. Tomislav Bogović koji je istaknuo važnost proizvodnje zdrave hrane za osobne potrebe pogotovo u vrijeme krize.

Varaždin/Ilustracija U Varaždinu sve gradske i komunalne službe rade Bilo je i onih koji su roštiljali, bit će sankcionirani

Prilikom podjele pripadnici Civilne zaštite vodili su brigu o pridržavanju mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom. Danas će podjela gnojiva biti organizirana u Gojancu, Donjem Kućanu i Zbelavi, a u Varaždinu, Črncu i Jalkovcu poslije Uskrsa.