Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Znak za prepoznatljivost

Podravsko-prigorski vinari dobili zajedničku vinsku etiketu

Vinska etiketa, Koprivničko-križevački vinari
Foto: Matija Gudlin/e-Podravina.hr
Koprivničko-križevačka županija od 2003. godine provodi brojne programe usmjerene povećanju površina pod vinovom lozom kao i unapređenju čitavog proizvodnog lanca

Registrirani vinari iz Koprivničko-križevačke županije ubuduće će na tržištu nastupati pod zajedničkom vinskom etiketom koja je danas predstavljena u vinariji Kostanjevac u Rasinji.

Koprivničko-križevačka županija od 2003. godine provodi brojne programe usmjerene povećanju površina pod vinovom lozom kao i unapređenju čitavog proizvodnog lanca.

Tako su pokrenuti programi subvencioniranja novih višegodišnjih nasada i razvijene su vinske ceste, a svake godine bira se i Županovo vino, koje se onda promovira kao vrhunski proizvod podravsko-prigorskog kraja.

Upravo na temelju iskustava stečenih pri zajedničkim nastupima na specijaliziranom sajmovima i manifestacijama, Koprivničko-križevačka županija uvidjela je kako je potrebno registrirane vinare organizirati u poslovne organizacije te izraditi prepoznatljive etikete za određene sorte vina. Županijska etiketa za vino dizajnirana je na tragu tih iskustava.

Promovirali su je župan Darko Koren, njegov zamjenik Darko Sobota te Miroslav Mirković iz tvrtke Dalwin.